Uber-Ford; de Atlas Concept!

Ford heeft tijdens de autoshow in Detroit zijn toekomstvisie op het pick-up-segment gepresenteerd. Het resultaat is de Atlas Concept, een prototype dat een voorbode is op de nieuwe F-150. Dat geldt niet alleen voor het uiterlijk, ook de praktische gebruiksmogelijkheden, milieu-innovaties en motortechniek van de concept-car vinden hun weg naar de toekomstige pick-ups van Ford.

Deze stoere Atlas Concept is voorzien van nieuwe EcoBoost motoren en innovaties zoals een automatisch openende en sluitende grille (Active Grille Shutter), variabel instelbare afdekking voor de wielen bij hogere snelheden (Active Wheel Shutter), een actieve voorspoiler (Drop Down Front Air Dam) en elektrische inklapbare treeplanken. De luchtweerstand en het verbruik van toekomstige Ford pick-ups zal dankzij deze nieuwe technologieën significant dalen terwijl de prestaties en het comfort verder worden verhoogd.

De Atlas Concept valt op door zijn enorme grille aan de voorkant en de auto staat hoog op zijn wielen. Uiteraard is functionaliteit een belangrijke factor bij deze Ford en daarom beschikt hij onder andere over Dynamic Hitch Assist, dat het koppelen van een trailer tot kinderspel maakt, en Trailer Backup Assist, waarmee bestuurders automatisch hun Ford pick-up mét aanhanger kunnen inparkeren.

Lees ook:Volkswagen introduceert Trailer Assist…
Lees ook:Parkeerhulp Ford zeer gevraagd…
Lees ook:VW showt nieuwe generatie SUV´s
Lees ook:GMC komt met nieuwe pick-up
Lees ook:Ford komt met Techno Line najaarsactie…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.