Opel showt nieuwe lijn bedrijfswagens

Opel Bedrijfswagens stelde haar modernste en veelzijdigste gamma lichte bedrijfswagens ooit voor op de beurs IAA Commercial Vehicles 2012 in Hannover (20 t/m 27 september) middels de huidige generaties van de Movano, Vivaro en Combo. Naast een brede reeks aan varianten en omgebouwde versies af fabriek biedt Opel speciale oplossingen voor de industrie in samenwerking met goedgekeurde ombouwbedrijven. Enkele van deze bijzondere modellen werden tentoongesteld op de Opel Bedrijfswagens-stand. Dat waren vijf Combo-uitvoeringen (waaronder een koelwagen en een gesloten bestelwagen met wasserijapparatuur), drie Vivaro’s (waaronder een gesloten bestelwagen met bevestigingspunten voor de lading) en vijf Movano-modellen (waaronder een uitvoering met open laadbak, kipper en vierwielaandrijving). Samen gaven zij een voorproefje van de vele mogelijkheden die de bedrijfsvoertuigen van Opel bieden in de categorie voertuigen met een toegelaten totaalgewicht van maximaal 4,5 ton.

De brede range aan varianten van de Opel Movano, Vivaro en Combo die af fabriek leverbaar zijn, voldoet aan praktisch elke transport- en gebruiksbehoefte.
En Opel gaat verder, met oplossingen voor speciale commerciële en industriële behoeften. Zo toont de Movano op de Opel-stand in Hannover: een kipper met vierwielaandrijving. Het systeem werd samengesteld door de specialisten in vierwielaandrijving van Oberaigner.
Met zijn uitgebreide productengamma en uitstekende ergonomie is de Movano ook de ideale basis voor hulpdiensten en voor personen met beperkte mobiliteit. Een brandweerwagen met een draagbare brandweerpomp van de Duitse firma Furtner & Ammer werd speciaal gebouwd voor brandweerdiensten en de afdeling OSV (Opel Special Vehicles) ontwierp een speciale Duitse politieversie van de Movano Combi met twee draaistoelen.

De Combo-uitvoeringen met koeling en met wasserijapparatuur van Bott Vario waren ook te zien op de stand van Opel. Het koelsysteem van leverancier Wükaro is erg overtuigend met goed doordachte details en oplossingen. Naargelang de behoeften is het koelsysteem als ingebouwde koeling of als dakkoeling beschikbaar. Mogelijke opties zijn beschermende profielen, valse vloeren en laadrails. Al deze bestellers staan natuurlijk vanaf nu ook bij de Opel-bedrijfswagendealers…

Lees ook:Opel Movano, verfijnd en zuiniger
Lees ook:Businessclass voor Opel bestellers
Lees ook:Nieuwe Opel Combo biedt meer varieteit
Lees ook:Opel Movano voor rallyteam…
Lees ook:Opel Movano met speciale opbouw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.