Ford Focus 1.0 Ecoboost maakt vliegende start!

De nieuwe Focus 1.0 EcoBoost maakt volgens fabrikant Ford in Europa een vliegende start. Zo bestelden in afgelopen maand april meer dan 4.700 Europese klanten een dergelijke Focus en daarmee nam deze uitvoering bijna een kwart van alle Focus-bestellingen voor zijn rekening.

In Nederland maken de 1.0 EcoBoost uitvoeringen inmiddels maar liefst 45 procent van alle Focus verkopen uit. Hiermee is Nederland de nummer twee in Europa, na Zwitserland met maar liefst 60 procent salesmix. Verrassen doet dat niet, de Nederlandse autokoper maakt graag gebruik van slimme zuinige uitvoeringen om zo belastingheffingen te vermijden.

In de twee grootste markten van Ford, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, namen de 1.0 EcoBoost uitvoeringen 28 procent van de klantbestellingen voor hun rekening. In Frankrijk was dat in april 17 procent, in Italië 16 procent en in Spanje 18 procent.
De nieuwe 1.0 EcoBoost-motor met turbocharger en directe inspuiting is de kleinste Ford benzinemotor ooit, levert hogere prestaties dan de conventionele 1.6-liter motor die hij vervangt en dat tegen een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. De Focus 1.0 EcoBoost is de meest zuinige auto in zijn klasse.

Leaserijders die nog in aanmerking willen komen voor 14% fiscale bijtelling dienen snel te zijn. De Nederlandse Ford-dealers beschikken nog over ± 350 onverkochte 100pk/74kW sterke Focus 1.0 ECOnetic Lease modellen die voor 1 juli kunnen worden geregistreerd.
Na 1 juli komen zowel de 125pk/92kW als de 100pk/74kW uitvoeringen in aanmerking voor een fiscale bijtelling van 20%, nog steeds een uitzonderlijk prestatie in het C-benzinesegment.

# # #

Lees ook:Nieuwe Focus nu bij de Ford-dealers…
Lees ook:Ford geeft nieuwe Focus nog meer mee bij introductie; First Edition!
Lees ook:Ford brengt extra rijk uitgeruste modellen…
Lees ook:Ford brengt belastingvrije Focus
Lees ook:Ford succesvol met Ecoboost motoren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.