Peugeot doet aan Partnerruil…

Peugeot heeft haar Partner verruild voor een nieuwe en veel modernere en veiliger versie. Die nieuwe Partner is nu leverbaar in twee verschillende lengtes en past met zijn vernieuwde stijl geheel binnen het nieuwe imago van het merk. De e-HDi-motoren zorgen ervoor dat hij ook op technologisch gebied een voorsprong blijft houden op andere bestelwagens uit het segment.

De nieuwe Partner wordt gekenmerkt door:

 moderne en aantrekkelijke allure,
 e-HDi-versies (Stop & Start),
 laagste CO2-uitstoot binnen het segment van de compacte bestelauto’s: 123 g/km,

Deze nieuwe ontwikkelingen vormen een aanvulling op de eigenschappen die al aan het succes van de Partner bijdroegen:

 unieke en praktische indelingsmogelijkheden (uitvoering met 3 zitplaatsen voorin),
 maximale laadvolumes (3,7 en 4,1 m3) die tot de beste in hun segment behoren. In Nederland is een vaste scheidingswand wettelijk verplicht en bedragen de laadvolumes respectievelijk 3,3 en 3,7 m3

De Partner bestelwagen is de eerste bedrijfsauto met de nieuwe stylingkenmerken van Peugeot. Tot nu toe werd de nieuwe stijl van het merk alleen uitgedragen door personenauto’s, maar met de nieuwe Partner zien we de moderne lijnen en hoogwaardige afwerking ook terug in het bedrijfsautosegment. Wat opvalt is het nieuwe front met het nieuwe logo, de nieuw vormgegeven koplampen en de nieuwe buitenspiegels.
De mistlampen met statische bochtverlichting en de door en door zwart gekleurde delen aan de voorkant geven deze bestelwagen een modern en stoer uiterlijk. Bij de uitvoeringen met achterklep zorgen de vernieuwde en getinte achterlichten voor een hoogwaardige uitstraling
Ook het interieur heeft een nieuwe kleurstelling en een nieuwe bekleding gekregen.

E-HDi-technologie voor een positie als marktleider van het segment
De nieuwe Partner biedt keuze uit vijf Euro 5-motoren van de nieuwste generatie (waaronder vier dieselmotoren). Dankzij de e-HDi met Stop&Startsysteem neemt deze bestelwagen van Peugeot de eerste plaats in op het gebied van milieu-eisen met de laagste CO2-uitstoot binnen het segment (uitvoering L1, gecombineerde cyclus):

 1.6 l VTi 72 kW (98 pk) handgeschakelde vijfversnellingsbak – 164 g/km CO2
 1.6 l HDi 55 kW (75 pk) handgeschakelde vijfversnellingsbak – 136 g/km CO2
 1.6 l HDi 66 kW (90 pk) handgeschakelde vijfversnellingsbak – 138 g/km CO2
 1.6 l e-HDi 66 kW (90 pk) handgeschakelde vijfversnellingsbak – 129 g/km CO2
 1.6 l e-HDi 66 kW (90 pk) elektronisch bediende, handgeschakelde zesversnellingsbak – 123 g/km CO2 – een unicum, ofwel een verbruik van slechts 4,7 l/100 km
De nieuwe Partner is speciaal ontwikkeld voor professionele gebruikers en is dankzij de exclusieve indelingsmogelijkheden dan ook uiterst veelzijdig en aantrekkelijk.
Het rijgedrag blijft van een ongekende klasse dankzij het onderstel (McPherson veerpoten vóór en flexibele traverse achter) dat is ontwikkeld met behulp van alle kennis en ervaring die Peugeot heeft opgebouwd.
De nieuwe Partner, die wordt geproduceerd in de fabriek in Vigo (Spanje) komt in het voorjaar van 2012 op de markt. De prijslijst begint met € 10.895 voor de Gesloten Bestel 120 L1 XR Profit+ met de 75pk 1.6HDi. De meest zuinige versie (123 gr/km) is de 120 L1 XT 90 e-HDi met Stop&Start en 2Tronic voor € 13.845. In juli gaat de krachtige 115pk sterke 120 L1 XT 115 HDi in productie. Voor meer informatie is het wellicht handig de Peugeot-bedrijfswagendealer even te benaderen.

Lees ook:EXPERTise upgrade bij Peugeot
Lees ook:De zuinigste?
Lees ook:Nieuwe Partner Tepee bij Peugeot
Lees ook:Peugeot brengt tweede 208 met 14% bijtelling
Lees ook:Nieuwe Opel Combo biedt meer varieteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.