Nieuwe Partner Tepee bij Peugeot

Met de Partner heeft Peugeot naar eigen zeggen al in 1996 de basis gelegd voor een nieuwe categorie personenauto’s: die van de midi-MPV. Het succes van de Partner Tepee als veelzijdige, ruime en praktische auto bleek nauwelijks te stoppen en alleen al in 2011 werden er in Europa meer dan 45.000 exemplaren van verkocht. Om dit succes voort te bouwen, komt Peugeot in het voorjaar van 2012 met de nieuwe Partner Tepee.

De nieuwe Partner Tepee krijgt wat meer uitstraling door de vernieuwde stijl die past binnen de nieuwe uitstraling van het Franse merk: nieuw front, nieuwe spiegels, nieuw logo. Het is de eerste midi-MPV die leverbaar is met moderne LED dagrijverlichting. Ook de mistlampen met statische bochtverlichting, de nieuwe achterlichten en diverse chroom accenten maken de auto een stuk aantrekkelijk. Met nieuwe kleurstellingen en uitvoeringen is deze metamorfose ook bij het interieur doorgevoerd.
De nieuwe stijl gaat meteen ook gepaard met technische noviteiten, maar tevens met alle sterke punten die hebben bijgedragen aan het succes van de Partner Tepee: ruimte, veelzijdige indeling en dynamisch rijgedrag.

Het interieur is opvallend ruim en biedt ongekende indelingsmogelijkheden. Er is een versie met 7 separate stoelen waarvan die van zitrij 2 en 3 in- of neergeklapt of geheel uit de auto gehaald kunnen worden. De inzittenden hebben veel ruimte (ruimte tot aan het dak 1,02 m, beenruimte achter 245 mm) en talloze opbergmogelijkheden (76 liter aan open of gesloten ruimtes) tot hun beschikking.
De royale bagageruimte van 505 dm3 onder de hoedenplank (VDA) kan tot 3.000 liter herbergen als de ruimte achterin volledig wordt benut. In het aangename interieur van de Partner Tepee hebben de inzittenden, afhankelijk van de gekozen uitvoering, veel comfort tot hun beschikking: automatische airconditioning met gescheiden regeling, parkeerhulp achter, automatische ruitenwissers, automatisch inschakelende verlichting, Peugeot Connect Nav met Bluetooth, enz. Het nieuwe aanbod biedt keuze uit zeven Euro 5-motoren van de nieuwste generatie (waaronder 5 dieselmotoren).

Lees ook:Peugeot brengt Partner Tepee als zevenzitter
Lees ook:EXPERTise upgrade bij Peugeot
Lees ook:Peugeot doet aan Partnerruil…
Lees ook:Peugeot met drie wereldprimeurs in Parijs
Lees ook:Prachtige concept; Peugeot Quasar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.