De zuinigste?

Ooit had je in Nederland een enorme strijd over wie nu eigenlijk de goedkoopste auto op de markt bracht. Met name de Oost-Europese merken streden met veel plezier om die titel. Je zou er niet aan moeten denken dat dit nu nog gebeurde. Goedkoop is geen lekker label, maar zuinig wel weer. En op dat punt zet nu Suzuki haar kleinste model in, de Alto. De handgeschakelde Alto met Engine Auto Stop Start Systeem heeft volgens de fabrikant een CO2-uitstoot van slechts 94 gram per kilometer en daardoor het laagste benzineverbruik van alle auto’s onder de € 10.000,=.

De Alto is uitgerust met een driecilinder 1.0 liter benzinemotor die liefst 50 kW / 68 pk levert. Door toepassing van o.a. VVT (variabele kleptiming) en start/stop techniek wordt bij de handgeschakelde Alto een CO2 uitstoot van slechts 94 g/km gerealiseerd en daardoor het (volgens de Japanners)laagste benzineverbruik van alle auto’s onder de € 10.000,=. Daarmee blijft de handgeschakelde Alto uiteraard BPM- en wegenbelastingvrij en behoudt ook zijn gunstige bijtelling voor de inkomstenbelasting van slechts 14%.

De Alto is leverbaar vanaf € 8.299,= incl. BTW. Wie dat zuinigheidswonder zelf ook eens wil testen op die lage consumptie moet maar even langs gaan bij de dealer van het merk. Die ontvangt u ongetwijfeld met open armen.

Lees ook:Suzuki Alto; belastingvoordeel blijft!
Lees ook:Suzuki Alto blijft belastingvrij!
Lees ook:Alto in actie…bij Suzuki!
Lees ook:Renault brengt Megane met lage bijtelling…
Lees ook:Peugeot doet aan Partnerruil…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.