Nazorg Saab geregeld

Met het faillissement van Saab Automobile op 19 december, is een einde gekomen aan de officiële, 24 maanden geldende, fabrieksgarantie. Hoewel de curatoren die Saab Automobile nu leiden, nog geen beslissing hebben genomen over het eventueel continueren van die garantie, heeft de Nederlandse Saab importeur Beherman Group, in samenwerking met de Nederlandse dealers, een alternatief ontwikkeld. Belangrijk daarbij is de ruime beschikbaarheid van originele onderdelen. Voor Saab-rijders verandert er dus, ondanks het faillissement van Saab in Zweden, qua zekerheid en onderhoud weinig.
Beherman Group, de officiële Saab-importeur binnen de Benelux, ontwikkelde samen met het officiële Nederlandse uit 38 adressen bestaande Saab-netwerk, een alternatief concept om het wegvallen van die fabrieksgarantie op te vangen. Dit alternatieve garantieplan is alleen geldig voor auto’s die de afgelopen 24 maanden via het officiële Nederlandse Saab-verkoopkanaal in Nederland zijn verkocht. Dankzij het initiatief komt een einde aan een onzekere periode voor alle Nederlandse Saab-rijders met een recent aangeschafte, nieuwe Saab.
De beslissing van de Beherman Group en zijn dealers om een alternatief garantieplan op te zetten, is een positief bericht voor de Saab-liefhebbers die nog een op zoek zijn naar een nieuwe Saab. In heel Nederland zijn er daarvan nog slechts veertig te vinden. Voor deze auto’s en de plusminus 1.500 Saabs die de afgelopen twee jaar nieuw zijn verkocht in Nederland, geldt dus het alternatieve garantieplan.
De consument kan vanaf nu weer voor garantiewerkzaamheden aan zijn jonge Saab bij de Nederlandse Saab-dealer terecht. De auto zal dan worden gerepareerd met originele onderdelen. Onderdelenleveranties zijn geen enkel probleem, nu niet en niet in de toekomst. Saab Parts, de divisie verantwoordelijke voor de wereldwijde levering van de originele onderdelen, is immers buiten het faillissement van Saab Automobile gebleven.

Lees ook:Toch weer onderdelen van Saab….
Lees ook:Saab heeft nieuwe importeur
Lees ook:Saab wil naar China!
Lees ook:Saab blijft bestaan
Lees ook:BMW – motoronderdelen via Partslink24…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.