Toch weer onderdelen van Saab….

Saab Automobile Parts AB start de productie van plaatdelen in de plaatwerkerij en carrosseriefabriek van Saab Automobile in Trollhattan. In totaal zullen zo’n 30 medewerkers zich bezig gaan houden met planning en de productie van motorkappen, deuren en schermen voor diverse Saab-modellen.
Saab is geruime tijd bezig geweest, onder meer met de curatoren van Saab Automobile, om deze gecompliceerde deal voor elkaar te krijgen. Men heeft vorige week een overeenkomst getekend met de bewindvoerders waardoor SAP de plaatwerkerij en carrosseriefabriek inclusief alle gereedschappen kan huren. Saab Parts kan nu plaatdelen produceren en die delen maken die niet meer uit de fabriek kwamen sinds Saab Automobile is gestopt met het bouwen van auto’s. De onderdelenafdeling van Saab bleef overigens zelf buiten het faillissement.

Het opstarten van de productie is overigens een kwestie van tijd. Momenteel wordt hard gewerkt aan een productieplanning en het weer tot leven wekken van de productieband. Nadat deze een testcyclus heeft doorlopen, kan worden begonnen met het fabriceren van originele onderdelen. De productie van carrosseriedelen zal lopen tot 30 juni 2012. Saab Parts is daarnaast ook met de curator van Saab Automobile overeengekomen een partij al geproduceerde plaatwerk over te nemen. Tevens heeft het bedrijf de beschikking gekregen over een grote hoeveelheid andere onderdelen, in totaal zo’n 1500 verschillende onderdeelnummers. Het lijkt er dus op dat het huidige Saab-rijdersbestand voorlopig nog even kan blijven genieten van haar Zweedse bolides. Dealers hebben straks voldoende onderdelen in huis om de wagens op de weg te kunnen houden. Lijkt mij goed nieuws voor hen.

Lees ook:Nazorg Saab geregeld
Lees ook:Saab wil naar China!
Lees ook:Nissan komt met digitaal bestelplatform onderdelen…
Lees ook:Toch weer een kansje voor Saab?
Lees ook:Saab geeft productieproblemen toe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.