Toch weer een kansje voor Saab?

Volgens berichten in de Duitse media zou Saab weer kans maken op een soort doorstart. Dit keer in Turkije waar men een nieuwe kans zou krijgen door de bouw van een van de 9-3 afgeleid model specifiek voor de Turkse markt. Die auto zou dan voor 85% bestaan uit onderdelen die lokaal zijn gefabriceerd en worden benut voor de bouw van dat nieuwe Turkse model. Nu de band van Saab in Zweden al meer dan 1,5 jaar stil staat is onderhandelen over een mogelijke doorstart ook zoiets als een laatste kans. De Chinese eigenaren van Saab zitten met het merk aan de grond. Men wil eigenlijk elektrische auto’s gaan bouwen in Zweden, maar daartoe ontbreekt het geld. Door de deal met de Turken zou er weer een geldstroom ontstaan waarmee men die lang gekoesterde wens weer kan invullen. Of de Turkse Saab’s ook elektrische aandrijving zouden krijgen is niet bekend. Het zou de eerste keer zijn dat een soortgelijke auto in dat land in productie gaat. Overigens is er behoorlijk wat kennis en techniek te vinden in Turkije. Men bouwt al jaren Renaults en Dacia’s voor o.a. West-Europa en ook andere fabrikanten maken gebruik van de goedkope Turkse faciliteiten. Benieuwd hoe het verder gaat met dat zo geplaagde Zweedse merk. (AMuS)

Lees ook:Saab is weer terug en wil uitbreiden
Lees ook:Weer Chinese partner voor Saab…
Lees ook:Saab; productielijnen staan weer stil!
Lees ook:Saab geeft productieproblemen toe…
Lees ook:Laatste hoofdstuk Saab-soap in zicht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.