Ford haalt Focus ST door de mangel…

Wie op de snelweg wordt ingehaald door een nieuwe Ford Focus met opvallend lakwerk, een lage wielophanging, grote wielen en een veelzeggende dubbele uitlaat in het midden van de achterbumper, heeft wellicht een van de prototypen gezien van de geheel vernieuwde sportieve Focus ST die volgend jaar leverbaar wordt.
Zowel in Europa als de V.S. onderwerpen de gespecialiseerde technische teams van de Ford RS en SVT circa 60 preproductiemodellen aan een streng test- en ontwikkelingsprogramma om de rijdynamiek en prestaties van de auto te perfectioneren. De prototypen zijn nog wel gebaseerd op de standaarduitvoering van de nieuwe Focus en, in sommige gevallen, Focus ST-modellen van een eerdere generatie. Ford heeft de technische bais voor de nieuwe ST gelegd gebruikt nu een aantal van de meest veeleisende wegen in Europa en Noord-Amerika om de prestaties en rijdynamiek te testen en verder te verfijnen.
De nieuwe Focus ST wordt uitgerust met een extra krachtige versie van de nieuwe 2.0-liter EcoBoost-motor van Ford, die maar liefst 250 pk zal gaan leveren en toch aanzienlijk zuiniger is dan de vorige generatie Focus ST die in Europa werd verkocht.

Onlangs heeft het ontwikkelingsteam zware tests bij koude weersomstandigheden uitgevoerd in Noord-Europa en zijn daarnaast veeleisende tests en proeven gedaan om het stuurgedrag verder te verbeteren. Voor de nieuwe Focus ST concentreert het Ford-ontwikkelingsteam zich op het leveren van een nog indrukwekkender rijervaring, met onder meer een zeer nauwkeurig afgesteld EPAS-systeem (Electric Power Assist Steering) en unieke sportstoelen.
De nieuwe Focus ST is de eerste wereldwijd verkrijgbare sportieve Ford, en is een exponent van de One Ford-strategie. Voor het eerst wordt het ST-model ook op de Noord-Amerikaanse en Aziatische markt verkrijgbaar.

Lees ook:Ford geeft prijs en specs voor Focus ST
Lees ook:Ford komt met erg hete Focus naar Parijs…
Lees ook:Ford komt met nieuwe Focus RS
Lees ook:Ford bouwt eerste Focus RS-sen
Lees ook:Ford geeft nieuwe Focus nog meer mee bij introductie; First Edition!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.