IAA brengt veel nieuws

Als altijd zal ook dit jaar veel glitter en glamour te zien zijn op de IAA in Frankfurt..

Als altijd zal ook dit jaar veel glitter en glamour te zien zijn op de IAA in Frankfurt..

Nog even wachten, maar eind augustus is het weer zover. Dan gaat de altijd interessante en drukke IAA in Frankfurt weer van start. Naar traditie een autobeurs waar heel wat primeurs worden geshowd en autofabrikanten doen alsof er van enige crisis geen sprake is. Vrijwel elk er iets toe doende merk zorgt voor primeurs en dit jaar zijn dat er heel wat. De Duitse autobladen staan er al vol mee, ook al is bij die journalisten de ‘wens ook vaak de vader van de gedachte’. Toch is het voor hen die gek zijn op groot, duur, veel en luxe, best de moeite waard om die kant eens op te rijden en te genieten. De Duitse automarkt is de enige die niet helemaal in de crisis is, door de riante sloopregelingen van de overheid verkoopt men er flink meer nieuwe auto’s dan elders het geval is en dat geeft de diverse concerns moed.

Audi plant een hele reeks nieuwe modellen, waaronder de productierijpe A1, maar of die al in Frankfurt te zien zal zijn?

Audi plant een hele reeks nieuwe modellen, waaronder de productierijpe A1, maar of die al in Frankfurt te zien zal zijn?

Audi komt naar verwachting met een paar primeurs, ook al zal de A1 nog net niet te zien zijn. Wel de R8 Spyder en de elektrisch aangedreven versie van die sportwagen. Ook de A5 Sportback zal te zien zijn. BMW brengt de 5-serie in GT-uitvoering, de X1, een hybrideversie van de X6, een facelift voor de 3-serie Coupe, een facelift voor de 1-serie en de 316d. Citroen zet zwaar in op de nieuwe C3, terwijl Hyundai o.a. de Santa Fee met een facelift laat zien. Kia komt met een opgefriste Picanto en Ceed. Ook de nieuwe Sorento wordt getoond. Bij Mercedes mogen we kijken naar de E-Klasse Combi, een door AMG gebouwde SLS en een conceptmodel voor de E300 met hybridetechniek. Opel zet de nieuwe Astra neer en ook de nieuwe Meriva. Peugeot de nieuwe, en hier enkele blogs geleden al aangekondigde, RCZ.

Skoda test al enige tijd een 4x4 versie van de Superb, ook direct leverbaar als Combi?

Skoda test al enige tijd een 4x4 versie van de Superb, ook direct leverbaar als Combi?

Daarnaast komt Peugeot met een nieuwe mpv. Skoda gaat de Superb Combi introduceren en de al eerder aangekondigde facelift voor de actuele Fabia. Bij Volkswagen zien we in Frankfurt de Golf R en Combi, een nieuwe mpv, de Polo met (bij ons zeer populaire) twee deurs carrosserie en een facelift voor de Touran. Het is duidelijk dat dit nog lang niet al het nieuws is, maar deze nieuwtjes circuleren nu al in de kringen van fabrikanten en pers. Interessant genoeg voor u?

Lees ook:Ondanks crisis – veel nieuws tijdens de IAA
Lees ook:BMW in 2008
Lees ook:IAA 2011 – flink meer bezoekers!
Lees ook:BMW brengt nieuwe 3-serie
Lees ook:Leaserijders blijven VW trouw, Peugeot rukt op!

Eén reactie op “IAA brengt veel nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.