BMW brengt nieuwe 3-serie

De nieuwe 3 is nauwelijks te onderscheiden van de vorige serie 

De 3-serie van BMW Is een nog steeds zeer populaire auto. Ook al ondervindt hij aan de 'onderkant' van de middenklasse best wel concurrentie van de eigen 1-serie. Door middel van een grote facelift moet de nieuwe 3 de concurrentie weer even aan kunnen.  

Led-verlichting maakt het onderscheid 

Je moet wel een echte fan of BMW-adept zijn om de grote facelift te zien bij de nieuwe 3-serie die het Beierse merk onlangs introduceerde. Het is meer een evolutie dan een revolutie die BMW laat zien, hoewel dit slechts gaat over het uiterlijk van de nieuwe auto. Opvallend genoeg stelt BMW in haar persinformatie dat de totale auto is opgefrist en dat vrijwel geen deel van de carrosserie onveranderd bleef. Het zal ongetwijfeld zo zijn, maar ik zie het niet zo goed. Die 3-serie blijft een leuke verschijning, het is een vlotte wagen om te zien en het typische Duitse karakter straalt er vanaf. Meest opvallend onderscheid met de vorige 3 is de verlichting aan de achterkant die nu bestaat uit rode led-lampjes. Onderhuids is het een en al sportiviteit wat de klok slaat, een auto die zijn achterkant graag laat zien aan de medeweggebruikers.

de BMW 3-serie is en blijft een vlotte verschijning 

Maar ook aan de voorkant van de auto is de verlichting nu coronavormig uitgevoerd en voorzien van led-jes. Daarmee valt een BMW direct op, en dat is vaak voldoende om de linkerbaan vrij te maken van langzamer voertuigen. Het interieur van de BMW is ook beetgepakt en laat een ander dashboard zien met nieuwe meters en andere handgrepen. Ook de raambediening is gewijzigd. Ennuh…u wilt matchromen elementen om u heen, de nieuwe 3-serie biedt deze standaard aan. Opvallend is ook de nieuwe i–drive-controller die een stuk kleiner is uitgevoerd dan de vorige versie e de werking is volgend de fabrikant ook wat mensvriendelijker gemaakt. Kortom de 3-serie is vernieuwd. Niet opvallend, wel opvallend geslaagd. Een mooie auto, die zijn weg ook in Nederland wel zal weten te vinden.   

Lees ook:BMW in 2008
Lees ook:BMW X6 gespot
Lees ook:IAA brengt veel nieuws
Lees ook:BMW showt nieuwe 5-serie
Lees ook:BMW presenteerde de nieuwe 2-serie..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.