BMW in 2008

BMWBMW heeft voor 2008 een aantal grote en kleine wijzigingen op stapel staan. Voornaamste punten zijn de facelift van de 6-serie, die nu ook met dieselmotor geleverd kan worden en de komst van een sterke 2.0 liter dieselmotor voor de 1-serie. Verder sleutelde BMW nog aan een aantal motor van de X3, X5 en 5-serie. 

De BMW 6-serie heeft een kleine facelift gekregen. Zo zien we een nieuwe bumper en bredere luchtinlaat. Verder wordt de verlichting nu voorzien van LED-techniek. Verder heeft de vernieuwde zes hoogwaardiger materialen in het interieur en warmt de lederen bekleding niet meer op in de zon. Het grote nieuws van deze facelift is echter de komst van een dieselmotor. We hadden het al eerder aangekondigd en nu is hij er. De 635d wordt geleverd met 3.0 L twinturbo zescilinder met 286 pk en een maximale koppel van 580 Nm. Verder krijgt de zescilinder benzinemotor er nog viertien paarden bij.

BMW komt in 2008 ook met de door ons al eerder aangekondigde 123d. Deze 1-serie is uitgerust met een 2.0 twinturbodiesel viercilinder met 204 pk en 400 Nm. Het gemiddeld verbruik bedraagt 5,2 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot 138 gram per kilometer. Verder is er ook nog een nieuwe basismotor. De direct ingespoten 1.6 benzinemotor levert 122 pk en gaat door het leven als 116i.

Verder nog een aantal motorwijzigingen. Zo wordt de nieuwe X5 leverbaar met de zescilinder twinturbodiesel die nu ook in de 6-serie licht. Onder de naam X5 3.0sd levert de auto 286 pk. De kleinere broer van de X5, de X3, kan voortaan besteld worden met een nieuwe 2.0 liter dieselmotor met 177 pk. Deze motor wordt ook geleverd in de 5-serie als 520d. De nieuwe basismotor van de 5-serie is de 2.0 liter viercilinder benzinemotor met 170 pk. Hij gaat zoals je vast wel kan raden 520i heten. De nieuwe motor worden allemaal uitgerust met de EfficientDynamics-technologie zoals het stop/startsysteem en de Brake Energy Regenerator.

Lees ook:BMW 1-Serie Coupé
Lees ook:BMW presenteerde de nieuwe 2-serie..
Lees ook:BMW 6-serie op diesel; het kan binnenkort
Lees ook:Mercedes; al driekwart eeuw in diesels!
Lees ook:Prijzen Mini Clubman bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.