Kort nieuws

Spyker C12 ZagatoDeze week in kort nieuws: productie Chrysler Imperial gaat niet door, BMW zet target voor M3, productie nieuwe Spyker uitgesteld en de Audi A3 wordt leverbaar met 1.4.

In 2006 had Chrysler nog besloten om de Imperial Concept in productie te laten gaan, maar de zorgen rond Co2-uitstoot en de hoge brandstofprijzen heeft het concern doet besluiten hierop terug te komen. Het project is nu van de baan.

BMW zet hoog in op de nieuwe M3. Van het model moeten er maarliefst 100.000 stuks van verkocht worden. Het vorige model dat van 1999 tot 2006 in productie was werd 90.000 keer verkocht.

Spyker heeft de productie van de C12 Zagato uitgesteld. De C12 Zagato is alleen verkocht aan mensen die al een Spyker in hun bezit hadden en worden nu via een brief op de hoogte gesteld. Het gaat om 24 mensen.

Audi gaat de A3 leveren met een 125 pk sterke 1.4 TFSI motor. Het maximum koppel van 200 Nm is al bij 1.250 toeren beschikbaar. De A3 sprint in 9,6 seconden naar de honderd en komt net boven de 200 km/u uit. Hij wordt leverbaar vanaf €26.690,-

 

Lees ook:Chrysler Imperial in 2009
Lees ook:Nieuw: Spyker C12 Zagato
Lees ook:Maserati GS Zagato
Lees ook:Spyker wil overal een vinger in de pap
Lees ook:Bloedmooie Aston-Zagato

6 reacties op “Kort nieuws

  1. 123d

    BMW heeft dat helemaal niet aangekondigd, hoe kom je daarbij?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kim Koning

    @ 123d. Dit is bevestigd door bronnen binnen BMW zelf. Het zou kunnen dat ze de motor nog 120sd gaan noemen, maar zoals het er nu uit ziet wordt het 123d.

      /   Beantwoorden  / 
  3. 123d

    Nogmaals, het is niet bevestigd of aangekondigd door BMW, het is bevestigd door een insider bij autoblog.nl. Dat is volgens mij de enige bron waar je over kunt schrijven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kim Koning

    Nogmaals, ik heb het niet via Autoblog.nl. En ik heb het gevraagd aan een kennis die bij BMW werkt en die zei dat het klopt. Maar als hij geen gelijk heeft, hoor ik graag van jouw hoe het wel zit?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Sjuul

    ‘Wereldtwijd’

    Argh, waarom kom ik hier nog?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Martine Spaans

    Echte journalisten maken geen typfoutjes.

    Gelukkig zijn Kim en ik geen journalisten, dan mogen we tenminste af en toe eens blunderen :p

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.