Toyota meest duurzaam

 Met o.a. de kleine Aygo laat Toyota zien dat het kleine zuinige auto's brengt met een lagere milieubelasting

Consumenten blijken steeds kritischer aan te kijken tegen de automobielindustrie. Ze beoordelen een merk op haar gedrag, het aanbod aan milieuvriendelijke modellen en het duurzaam ondernemerschap….Toyota scoort zeer hoog op dit gebied!

Toyoto heeft een hogere ethiek dan andere merken volgens deelnemers aan een recent onderzoek onder nederlandse consumenten 

Nederlandse consumenten zijn toch op de een of andere manier bezig met het begrip duurzaamheid voor ondernemingen. Het milieu, binnen de autokoperswereld jarenlang geen enkel issue, komt plotsklaps naar boven als een belangrijk thema. Niet in de laatste plaats veroorzaakt door de redelijk eenzijdige voorlichting van de kant van de huidige regering en milieubeweging, maar dit terzijde. Reclamebureau DDB brengt juist vandaag de resultaten van een samen met Intomart Gfk uitgevoerd onderzoek naar kennis, houding en gedrag van consumenten rondom het thema duurzaamheid. Beperken we ons tot het deel dat gaat over auto’s zien we dat volgens de Nederlandse consument duurzaam ondernemen voor de auto-industrie belangrijker wordt geacht dan hetzelfde begrip bij het bedrijfsleven in zijn algemeen. Kennelijk ziet men het autoverkeer toch als bron van veel milieunarigheid. Daar zullen ze in agrarische kring blij mee zijn. De consumenten die deelnamen aan het onderzoek zijn weinig overtuigd van de duurzaamheid van autobedrijven. Deze krijgen een lage waardering als het gaat om dit begrip. Toyota wordt gezien als een automerk dat zeer duurzaam bezig is, met dank aan de hybride-Prius. Volgens de deelnemers aan het onderzoek is het Japanse merk ook een ethisch hoogstaander merk dan de concurrentie. Na Toyota mogen ook Volkswagen, Audi en BMW bogen op een redelijke inschatting van hun ethiek op milieugebied. Kennelijk betalen de diverse door die merken aangeboden ‘schonere’ modellen zich terug in de mening van consumenten.

Lees ook:Toyota’s groene imago
Lees ook:Erkenning voor Koops Furness
Lees ook:Volvodealers duurzaam bezig…
Lees ook:Toyota meest klantvriendelijk
Lees ook:Toyota meest waardevolle automerk…

Eén reactie op “Toyota meest duurzaam

  1. Leo

    Gratis reclame maken lijkt me lastig, u kunt zich beter even wenden tot de aanbieder van deze website, blog.nl. Daarmee kunt u wellicht den gunstige deal sluiten waarmee u meer mensen naar uw website kunt trekken???

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.