Ferrari 612 Sessanta

Ferrari 612 SessantaFerrari bestaat al weer 60 jaar en om dat te vieren is het gebruikelijk dat ze met een heel leuk kadootje komen. Na de F40 en de F50 is het deze keer dan iets minder leuk, want de F60 komt er niet. Dat is eigenlijk de Enzo, die al in 2002 uitkwam. Dus moeten we het maar doen met een speciale versie van de 612, namelijk de Sessanta. Nog minder leuk wordt het als je weet dat de 60 auto's die Ferrari gaat leveren alweer verkocht zijn aan vaste klanten van het merk.

Wat is er nou zo speciaal aan de Sessanta? Nou hij is bijvoorbeeld leverbaar in een aantal unieke duo kleuren, waaronder Grigio Scuro in combinatie met Nero (een tint uit de '50 en '60 jaren), Rubino Micallizato in combinatie met Nero Daytona voor de flanken. Als je het mooi vindt dan kunnen ze de lichtunits en details van de achterbumper ook nog in het zilver spuiten voor je.

Verder is de wagen afgeladen met extra's, zoals een glazen panoramadak met variabele transparantie, speciale lederen bekleding voor het interieur, F1 transmissie, startknop op het stuurwiel, andere 19-inch lichtmetalen velgen, keramische remschijven, een mediasysteem van Bose en een achteruit rij camera.

Lees ook:Pure nostalgie bij VW; Beetle Denim!
Lees ook:Ferrari 612 Scaglietti in politietenue
Lees ook:Vuurrode Fiat 500′s voor Ferraridealers
Lees ook:Alfa 4C Spider….kost dat???
Lees ook:Onder de hamer: Steve McQueen’s Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso

2 reacties op “Ferrari 612 Sessanta

  1. Joop Klepzeiker

    Gaat het nu over de accesoires of over de auto Motor kleppen cilinders PK,s snelheid

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kim Koning

    Het gaat over het feit dat er een speciale editie van de 612 is. Onder de kap ligt een 5.7 liter V12 met 48 kleppen die 540 pk levert. Het koppel is 589 Nm. De auto zit in 4,2 seconden op de honderd en haalt 315 km/u.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.