Onder de hamer: Steve McQueen’s Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso

Steve McQueen FerrariVeilinghuis Christie's zal op 16 augustus 2007 in het Montery Jet Center in Californie de ex-Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso van filmheld Steve McQueen veilen.

De Ferrari is nu in handen van Michael Regalia. Hij kocht de auto in 1997 en stak er meer dan 4000 uur in om de auto te restaureren. Dat is er vanaf te zien, want de donkerbruin metallic Ferrari is in topconditie.

Steve McQueen was in de jaren '60 en '70 naast filmheld een fervent motor- en autofreak. Het geld wat hij verdiende met acteren stak hij graag in zijn autocollectie of in races. Naast deze Ferrari bezat hij een MG, Porsches zoals degene die hij reed in de film Le Mans, Jaguars, een Shelby Cobra en een Mustang zoals hij reed in de film Bullit.

Met de Ferrari is nooit geraced. Het was Steve zijn dagelijkse auto. Hij kocht de auto in 1963 en deed hem 10 jaar later van de hand.

Deze 250 GT is een van de mooiste exemplaren ter wereld en heeft al vele prijzen concoursprijzen gewonnen. In combinatie met het beroemde verleden van de auto komt de verwachte verkoopprijs dan ook niet op minder dan 800.000 tot 1.200.000 Dollar.

Kijk voor meer informatie op http://www.christies.com/cars

Lees ook:Een deel twee van animatiefilm Cars?
Lees ook:Ferrari viert verjaardag in Apeldoorn…
Lees ook:Rolls Royce pakt Wraith uit….maar wel op de RAI
Lees ook:Nieuwe Alpine naast oude Ferrari’s in Apeldoorn…
Lees ook:Eric Clapton’s Maranello verkocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.