Jaguar fans starten petitie voor de productie van de F-type

Jaguar F-typeIn het jaar 2000 presenteerde Jaguar trots deze F-type concept tijdens de Norht American International Auto Show. Toen der tijd zwom Ford nog in het geld, dus er was budget zat voor gekke concepts. De F-type werd goed ontvangen en er werd geroepen dat deze zeker in productie zou worden genomen. Toen ging het opeens wat slechter mer Ford, en Jaguar zelf zakte ook steeds verder weg in een dieper dal. De F-type stierf een stille dood.

Ford is nog druk bezig met het zichzelf redden van een ondergang, maar dochter Jaguar zou nog wel eens op kunnen klimmen uit dat dal met de serie nieuwe modellen die nu gepresenteerd worden. Fans van het merk zagen daar een mogelijkheid.

Zij grijpen deze lichtelijk positieve wending van Jaguar aan om ze direct te herinneren aan oude beloftes. Er is een petitie gestart om de F-type alsnog in productie te nemen.

Je kunt de petitie hier tekenen. Persoonlijk vind ik het een beetje onzinnig. Wie goed naar de F-type kijkt, ziet dat er stijlelementen in zitten die Jaguar nu op de nieuwe XK heeft gebruikt. Een eventuele F-type zou overbodig zijn in Jaguar's auto-gamma. Desalniettemin een mooi initiatief.

Lees ook:Werelddebuut Jaguar F-TYPE
Lees ook:Jaguar strikt Lana
Lees ook:300km/u plus? Dat kan in een Jaguar!
Lees ook:Hertz en Jaguar intensiveren samenwerking…
Lees ook:Met een T-Ford rond de wereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.