300km/u plus? Dat kan in een Jaguar!

De nieuwe Jaguar F-TYPE SVR, de snelste Jaguar ooit, heeft een succesvolle hogesnelheidstest volbracht met Fast and Furious-ster Michelle Rodriguez aan het stuur. Op een afgesloten stuk highway in de woestijn in Nevada (VS) – het traject van ’s wereld snelste roadrace, The Silver State Classic Challenge – klokte de actrice een topsnelheid van 201 mijl/uur, omgerekend 324,4 km/uur.

‘Waanzinnig, ik heb een nieuw persoonlijk snelheidsrecord geboekt in de prachtige Jaguar F-TYPE SVR’, reageerde Rodriguez, die haar vorige record van 140 mijl/uur flink uit de boeken reed. ‘De auto ging als op rails, ik hoefde slechts minimaal te corrigeren. Het was een ongelooflijke ervaring.’

De Jaguar F-TYPE SVR is ontwikkeld door Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations. Het is de lichtste, meest direct reagerende, snelste en krachtigste versie van de F-TYPE. Terwijl deze ultieme superauto toch voldoende souplesse biedt voor het rijden in het dagelijkse verkeer.

De F-TYPE SVR accelereert vanuit stilstand naar 100 km/uur in slechts 3,7 seconden en haalt volgens de fabrieksopgave een topsnelheid van 322 km/uur.

De Jaguar F-TYPE is in Nederland al leverbaar vanaf € 94.650,-.
De Jaguar F-TYPE SVR is leverbaar vanaf € 199.750,-.

Lees ook:Jaguar toont krachtigste model ooit…
Lees ook:Racen in een Jaguar? Dat kan!
Lees ook:Jaguar introduceert haar snelste sportsedan ooit…
Lees ook:Werelddebuut Jaguar F-TYPE
Lees ook:Jaguar verfijnt de XJ en komt met topversie; XJR575!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.