Meer merken betrokken bij sjoemelonderzoek…

Er waren al heel wat aanwijzingen dat naast VW ook andere automerken bezig zijn geweest om de uitstoot van hun modellen mooier voor te stellen dan ze daadwerkelijk was. En dat zagen diverse overheidsinstanties over de hele wereld ook zo. En dus komt er nu een officiele aanklacht in de VS tegen Fiat-Chrysler die is gestoeld op de zelfde verdachtmakingen als voorheen bij VW het geval is geweest. Justitie klaagde in de VS afgelopen dinsdag FCA officieel aan, omdat de autobouwer sjoemelsoftware zou hebben geïnstalleerd in circa 104.000 dieselwagens om zo de uitstoot van de voertuigen te verbloemen. Deze verdachtmakingen kwamen eerder dit jaar al naar buiten via de EPA, die in de VS het milieu controleert. Met name de submerken JEEP en RAM (Dodge) zijn zeer verdacht als het om de software voor de dieselmodellen gaat. Intussen is de Duitse justitie binnengevallen op acht verschillende plekken bij Daimler-Benz omdat ook dit bedrijf zich schuldig zou hebben gemaakt aan verhulling van de ware uitstootcijfers voor haar dieselmodellen. Dat concern werkt uiteraard mee aan het onderzoek, maar ontkent ook maar iets met gesjoemel van doen te hebben. En naar het zich laat aanzien heeft de EU-Commissie besloten dat het zelf in staat moet zijn boetes uit te delen bij die autobouwers die alle milieuregels overschrijden. Het wordt nog spannend in autoland.

Lees ook:Fiat en GM al langer in beeld om sjoemelsoftware…
Lees ook:Ook PSA in vizier Franse justitie….
Lees ook:Franse justitie start onderzoek naar Fiat-Chrysler…
Lees ook:Vette winsten bij Daimler-Benz..
Lees ook:Mooie jaarcijfers bij Mercedes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.