Fiat en GM al langer in beeld om sjoemelsoftware…

Naar blijkt uit berichten in de Amerikaanse media zou Fiat-Chrysler al langer in beeld zijn geweest bij de milieutoezichthouder EPA. Al in 2015 werd het bedrijf gezien als ‘verdacht’ omdat het bij bepaalde modellen software toepaste die illegale uitstoot van bepaalde schadelijke stoffen toedekte. Toen de Amerikanen bij Volkswagen een angel in het vlees zetten hadden ze ook meteen helder dat ook FCA hier schuldig aan was. De diesels van Fiat bleken soortgelijke software te bezitten en dat was reden genoeg voor een aanklacht die nu loopt. Overigens geldt dit ook voor General Motors waar soortgelijke software is gebruikt om illegale emissiewaarden weg te werken. Tegen beide concerns lopen nu net als bij VW juridische procedures. Bij FCA zou het gaan om tenminste 104.000 dieselmodellen die in de VS zijn geleverd, bij G.M. praat men over twee modellijnen die tussen 2011 en 2016 zijn geproduceerd. Eens zien hoe men daar de boel oplost. (WSJ/NU)

Lees ook:Ook Renault en Fiat nu in vizier OM…
Lees ook:Berlijn wil hulp uit Brussel bij onderzoek naar Fiat-uitstoot…
Lees ook:Duits onderzoek; sommige merken werden beschermd….
Lees ook:VW bevestigt; nieuwste dieselmotoren niet gemanipuleerd!
Lees ook:Spaanse garages sjoemelden met milieutests…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.