Mooie jaarcijfers bij Mercedes

Daimler AG (beursafkorting DAI) heeft het boekjaar 2013 afgesloten met records ten aanzien van omzet, afzet, EBIT en concernresultaat. Voor 2014 rekent het concern vanwege het sterke productportfolio en verdere investeringen in de productie en nieuwe technologieën alsmede de geprognosticeerde ontwikkeling van de markten opnieuw op groei.

“Wij zijn het jaar 2013 niet zo goed begonnen maar hebben het zeer succesvol afgesloten. Onze inspanningen hebben zich geloond”, zei Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en directeur Mercedes-Benz Cars. “Daimler staat er goed voor. Ook de perspectieven geven ons het vertrouwen dat we onze ambitieuze doelstellingen in alle divisies kunnen realiseren.”
De EBIT steeg in het boekjaar 2013 met 23% naar € 10,8 miljard en lag daarmee op het hoogste niveau in de geschiedenis van Daimler AG. Voor de lopende bedrijfsactiviteit kwam de EBIT uit op € 7,9 (2012: 8,2) miljard, waarmee de doelstelling van ca. € 7,5 miljard ruim werd behaald. Het concernresultaat viel met € 8,7 (2012: 6,8) miljard eveneens hoger uit dan ooit tevoren in de geschiedenis van het concern.
Daimler wist de afzet in 2013 verder te verhogen. Met 2,35 miljoen voertuigen werd het record van vorig jaar met 7% overtroffen. Aan deze stijging droegen alle autodivisies bij: Mercedes-Benz Cars (+ 8%), Daimler Trucks (+ 5%), Mercedes-Benz Vans (+ 7%) en Daimler Buses (+ 5%). Door deze afzetgroei steeg de concernomzet met 3% naar het record van € 118,0 miljard. Na correctie van wisselkoerseffecten bedroeg de groei 7%.

En reken maar, de Duitsers kennende, dat ze niet op hun lauweren gaan rusten inn dit nieuwe jaar 2014. Dat wordt weer streven naar meer, groter, rijker en comfortabeler. En zo hoort het ook bij een zichzelf respecterende autofabrikant als deze.

Lees ook:Bij Mercedes is men tevreden over 2014
Lees ook:Vette winsten bij Daimler-Benz..
Lees ook:Mercedes tevreden met resultaten…
Lees ook:Redelijke cijfers bij Mercedes
Lees ook:Mercedes trekt jongere kopers; flinke stijging resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.