Colt-opvolger komt uit Thailand

Er is veel te doen over de toekomst van de Mitsubishi assemblagelijnen in het Limburgse Born. Want wat gaat er gebeuren met deze fabriek als de Colt niet meer wordt geproduceerd? De Japanners laten in Geneve straks zien welk model de Colt gaat opvolgen. Ze hebben wat beelden naar buiten gebracht van een fraai gevormde, zeer compacte auto die met name in Thailand zal worden gebouwd. De productiestart van de Colt-opvolger zal begin 2012 zijn. Voordien wordt de beoogde fabriek afgebouwd en ingericht. De auto wordt nu nog aangeduid als ‘Global Small’ en dat zou kunnen inhouden dat Mitsubishi de wagens ook op andere plekken zal gaan bouwen. Vooralsnog is bekend dat de wagen een eenliter grote benzinemotor zal krijgen die wordt gecombineerd met een CVT-automaat. Tegen meerprijs is ook een twaalfhonderd leverbaar. De nieuwe Mitsubishi oogt heel modern, heeft een sterk oplopende flanklijn en koplampen de tot ongeveer de helft van de voorschermen doorlopen. De Global Small krijgt een volkomen eigen en nieuw ontwikkeld platform dat moet zijn voorzien van de nieuwste onderstelconstructies waardoor de wagen aan de weg zal kleven. Maar of ze in Limburg dit type straks echt mogen gaan bouwen?

Lees ook:Nedcar mag nog even door…
Lees ook:Sluiting Nedcar vrijwel zeker…
Lees ook:Nieuwe Subaru Forester!
Lees ook:Mitsubishi sluit Amerikaanse productielijn…
Lees ook:Dat imago toch; Mitsubishi

2 reacties op “Colt-opvolger komt uit Thailand

  1. Ponsen

    Misschien is Leo niet helemaal op de hoogte waar de Colt momenteel wordt gemaakt? Dat is niet in Borne maar in het Limburgse BORN. Het is maar dat we het even weten!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Ponse – Soms tik ik iets te snel, dat blijkt. Dat het in Limburg was is me bekend hoor, de fabriek ik in het verleden nog bezocht zelfs…excuses voor een vervelende tikfout….ik corrigeerde hem inmiddels.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.