Volkswagen plant ultra-zuinige auto

De nieuwe Up komt de gelederen in 2010 versterken.... 

Volkswagen komt met een klein en nieuw model dat genoegen moet nemen met een brandstofverbruik van slechts 1 liter op 50 kilometer. Daarmee wil het concern de concurrentie de slim af zijn….. 

De vlot gelijnde Up krijgt de motor voorin en zal verschillende variaties op hetzelfde thema laten zien....ook superzuinig verbruik mag worden verwacht van deze kleine VW  

Volkswagen experimenteerde enkele jaren geleden al eens met een drieliter-auto. Het bleek een soort rijdende torpedo voor twee personen. Maar men leerde wel veel over de benodigde technieken om deze toe te kunnen passen in toekomstige modellen. Nu is men met die kennis bezig om een kleine auto te ontwikkelen die nog onder de geplande ‘Up’ komt te zitten. Daarmee wil het concern snel en efficiënt de milieuvriendelijker kant op en een sterkere concurrentiepositie. De nieuweling moet een verbruik kennen van niet meer dan 2 liter op 100km, oftewel 1 op 50!! De auto wordt zeer licht van gewicht, zal wel voldoen aan de veiligheidsnormen van de 21e eeuw en plaats gaan bieden aan twee inzittenden. Volkswagen geeft nu al aan dat de nieuwe zuinige auto voorwielaandrijving krijgt en wordt gebouwd op het nieuwe ‘Up’-platform. Gepland wordt een drie-cilindermotor van 1 liter inhoud die 50 pk moet gaan leveren. Volkswagen heeft ook een tweepitter getest voor de nieuwe kleine auto, maar die voldeed niet genoeg omdat het toerental van het motortje te hoog zou worden en het verbruik daardoor niet gunstiger was dan bij de driecilinder. Bij de ‘Up’ ziet het er nu zo uit dat deze kleine auto in 2010 op de markt wordt gebracht, dan als voorwielaandrijver en niet zoals eerder gedacht met de motor achterin. Er moet een hele familie van die kleine VW’s worden ontwikkeld in verschillende variaties op het thema. Omdat de nieuwe ‘Up’ in Tsjechië bij Skoda wordt gebouwd zal er ook een afgeleid model voor het merk met de vliegende pijl worden uitgebracht zo is de verwachting.

Lees ook:Volkswagen studeert op milieu-flitzer….
Lees ook:Volkswagen vertraagt introductie nieuwe ‘Up’
Lees ook:Nieuwe motor voor Volkswagen Phaeton
Lees ook:Vernieuwd; Peugeot 206+
Lees ook:VW komt met de Up naar Frankfurt…

Eén reactie op “Volkswagen plant ultra-zuinige auto

  1. tweedehands auto's

    Leuk autootje voor in de stad,maar snelweg lijkt me niet erg vlotten met zo’n peuter,is dan die 1 op 50 wel interesant?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.