Nieuw Chinees automerk test Duitse markt

 

Onder de fraaie naam Dragon komt een nieuw Chinees automerk de Duitse automarkt op om te zien waar haar kansen liggen. Vanaf eind november rollen de eerste Dragons over Duitse bodem…

 

Er is weer een Chinees automerk dat zich richt op Europa. Opvallend dat men daarbij kiest voor Duitsland, waar in München een importeur is gevonden. Deze gaat drie modellen brengen van het merk Dragon waarvan ik eerlijk gezegd tot nu toe nog nooit had gehoord. Maar het kan zijn dat de naam Dragon als exportstimulans wordt benut natuurlijk. Dragon brengt o.a. een erg fraaie Cross-over, die als Liner in de catalogus komt te staan en die in de verte wel iets heeft van een Fiat Croma. De auto moet ruimte bieden aan zeven inzittenden en krijgt een 2,4 liter viercilinder onder de motorkap die 130pk levert. Standaard zit er een viertraps-automaat in. De auto gaat in Duitsland een kleine 25 mille kosten.

 

Onder de Liner zit de Grand Ufo, een SUV die je het best kunt vergelijken met de Toyota RAV-4. Naar keuze is deze auto uitgerust met twee- of vierwielaandrijving. Hij gaat net 20 mille kosten bij de oosterburen. Voor de prijsbeluste kopers heeft Dragon ook een leuk alternatief voor de vele Koreaanse, Europese en Japanse kleintjes. Men brengt de Dragon City uit, die 3.70mtr lang is en een goede standaarduitrusting meekrijgt voor net 9000 Euro. Het wagentje houdt het midden tussen een Fiat Panda, Chevrolet Matiz en een Daihatsu Sirion. Volgens de Beierse importeur heeft Dragon nog drie modellen in ontwikkeling die op korte termijn leverbaar moeten worden. Daar zit dan ook een bestelwagen bij. Of er ook in Nederland een importeur voor Dragon zal gaan aantreden is ons niet bekend.     

Lees ook:Nieuwe kansen voor Duitse Daihatsu-dealers..
Lees ook:Nieuwe spraakgestuurde diensten bij Audi…
Lees ook:Niva made in Germany wordt Taiga
Lees ook:Duitse markt volop in beweging
Lees ook:Servische Fiat viert primeur in Geneve

2 reacties op “Nieuw Chinees automerk test Duitse markt

  1. Leo

    @TA – Juist vandaag besloot Brilliance om de pijp aan Maarten te geven in Europa. Klanten zijn hier veel ter kritisch nog voor de net even niet voldoende afgewerkte auto’s uit die hoek…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.