Niva made in Germany wordt Taiga

Volgens berichten in het Duitse magazine Auto Motor und Sport gaat de Lada Niva binnenkort gebouwd worden in Duitsland. Dit heeft alles van doen met het feit dat deze terreinklassieker die nog steeds een eigen (kleine) trouwen klantenkring kent, niet meer voldoet aan enige veiligheidsnormering zoals tegenwoordig geldt voor personenauto’s verkocht in de EU. De Duitse importeur gaat de Niva nu zelf bouwen en voegt er dan de nodige moderne zaken aan toe om de wagen alsnog te laten voldoen aan de laatste eisen. Los van versterking van de carrosserie krijgt de oer-Rus ook een sperdifferentieel, ABS, elektronische stuurbekrachtiger, een dito aangestuurd gaspedaal. Ook komen er andere ruitenwissers op de auto en zet men er verbeterde velgen onder. De Duitsers zorgen ook voor een beetje afdoende roestbescherming en isoleren ook de deuren om zo het geluidsniveau in het interieur iets te verlagen. Omdat de naam Niva toebehoort aan General Motors dat ooit belangen nam in VAZ/Lada, krijgt de in Duitsland gebouwde auto de nieuwe naam Taiga. De Duitsers gaan de auto in eigen land op de markt zetten voor iets van 11 mille. Wie er ook bij ons een wil bestellen moet maar even contact maken met de Duitse importeur of een van de dealers. Wordt wel even zoeken, want veel zijn er daarvan niet meer over. (AMuS)

Lees ook:Lada verfrist de Niva…
Lees ook:GM werkt aan een opvolger voor de aloude Niva
Lees ook:Russen blijven dol op eigen merk Lada
Lees ook:Lada pakt de handschoen weer eens op…
Lees ook:Arm Lada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.