Pininfarina Rolls Royce – eenmalig!

 IN open uitvoering is de Pininfarina Hyperion nog wel een redelijk voertuig om te zien...

Over de doden niets dan goeds, maar wat Pininfarina heeft gebrouwen van een toch op zichzelf erg fraaie auto als een Rolls Royce is uniek te noemen…..

Hyperion heet dit eenmalig gefabriceerde cabriomodel, ontwikkeld in het Amerikaanse Pebble Beach. Een auto die volgens de ontwerper moet herinneren aan de wagens die in de jaren dertig van de vorige eeuw in de rondte reden. De auto is gefabriceerd in opdracht van een ware verzamelaar, de heer Roland Hall, die voor dit stukje ombouwvlijt niet alleen zijn schitterende Drophead Coupe doneerde, maar ook nog eens 400.000 US Dollar. Hij krijgt er een uniek voertuig voertuig, met een extra lange motorkap voor terug en een lijnvoering waarop wel het een en ander valt af te dingen. Nu is smaak iets persoonlijks, maar voor mij hoeft dit stukje huisvlijt van Italiaans/Amerikaanse origine echt niet. De auto is een echte twoseater geworden, gemaakt van kunststof, waarbij zowel aan de voor- als de achterkant van de auto bagageruimten zijn aangebracht. Alles werd aangepast aan de wensen van de schatrijke eigenaar, ook het interieur 

De voorste is te vinden achter de machtige motor, maar voor het dashboard en de vrij vlak liggende voorruit. Om aan te geven met wat voor een verzamelaar we van doen hebben, in de voorste bagageruimte vinden we twee jachtgeweren. Wel een leuk detail, in het dashboard kan een klokje worden benut, een Girard-Perregaux-Chronograph Vintage uit 1945, dat met een simpele beweging kan worden verwijderd en dan als horloge gedragen. Om daar nu een hele Rolls voor te verbouwen……..   

Lees ook:Baby Rolls Royce gaat er komen
Lees ook:Rolls Royce komt naar de mensen…
Lees ook:Exclusief picknicken met Rolls Royce
Lees ook:Rolls Royce op weg naar nieuwe toekomst…
Lees ook:Exclusieve geschenken bij Rolls Royce..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.