Rolls Royce op weg naar nieuwe toekomst…

Phantom 2017 - 2Vanaf de eerste ‘New Phantom’ die Rolls-Royce in 1925 introduceerde, stond elke generatie van de beste auto ter wereld aan de top van wat de automobielindustrie op dat moment te bieden had. Phantom was de keuze van iedereen die onze wereld heeft vormgegeven en is dat ook gebleven gedurende negentig jaar en zeven generaties, waaronder de laatste Phantom die in 2003 werd geïntroduceerd en waarvan het allerlaatste exemplaar inmiddels het Huis van Rolls-Royce in Goodwood heeft verlaten.
“Nu de Phantom VII op elegante wijze het podium verlaat, kijkt Rolls-Royce vooruit om verder te bouwen aan het grote succes dat dit model was voor de renaissance van het merk. Zijn opvolger, die ‘s werelds meest gelauwerde merknaam met trots zal dragen, staat immers klaar en zal opnieuw een statement maken met een geheel nieuwe architectuur die klaar is voor de toekomst,” aldus Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer van Rolls-Royce Motor Cars.

RR Zenith dashIn de allerlaatste Phantom VII, die inmiddels de productielijn van het Huis van Rolls-Royce in Goodwood, Verenigd Koninkrijk heeft verlaten, komt alles wat zeven generaties van de meest verfijnde auto ter wereld kenmerkt samen. Het is een limousine met verlengde wielbasis, die is gekocht door een bekende en gepassioneerde verzamelaar van Rolls-Royces. Hij vertaalde zijn passie voor de sfeer van de maritieme wereld in de jaren dertig naar de laatste Phantom, die door de specialisten van Rolls-Royce Bespoke werd samengesteld. Elk detail is even zorgvuldig gekozen en maakt van deze allerlaatste Phantom een limousine om nooit te vergeten.

Het voltooien van de allerlaatse Phantom, waarna de productielijn na dertien jaar in gebruik geweest te zijn werd ontmanteld, schept alle ruimte voor de komst van de Phantom VIII, gebouwd op een geheel nieuwe aluminium architectuur. Net zoals zijn legendarische voorgangers zal deze auto de nieuwe standaard zijn voor alles wat met ultieme luxe te maken heeft.

RR Zenith 22d0323d-fbad-4063-a244-5da315c7ba8eDe laatste nieuwe Rolls-Royce Phantom VII in Nederland is inmiddels aan zijn eigenaar afgeleverd door Rolls-Royce-importeur en dealer CITO MOTORS in Eindhoven. Het gaat om een Phantom Coupé Zenith Collection, waarvan slechts vijftig exemplaren zijn gebouwd. Het model was al voor zijn introductie een legende. Bijzonder is dat elke Phantom Zenith Collection een stukje van zijn eigen geschiedenis met zich meedraagt: in het dashboard is een genummerd en gepolijst doosje van aluminium opgenomen met daarin een authentiek deel van de Phantom Assembly Line uit het Home of Rolls-Royce in Goodwood.

De nieuwe eigenaar van de enige Phantom Coupé Zenith Collection in Nederland besloot bovendien een uiterst fraaie accessoire van Rolls-Royce Bespoke te bestellen: de Rolls-Royce Zenith Collection Picnic Hamper, een volledig bij de kleuren en materialen van de auto passende picknickset, gemaakt uit het mooiste leer, hout en aluminium.
Het is nog niet bekend wanneer de eerste nieuwe Rolls-Royce Phantom VIII in de showroom van CITO MOTORS in Eindhoven zal verschijnen.

Lees ook:Exclusief picknicken met Rolls Royce
Lees ook:Het beste bij Rolls Royce nog beter; de Zenith Collection!
Lees ook:Rolls Royce stopt met 7e generatie Phantom…
Lees ook:Baby Rolls Royce gaat er komen
Lees ook:Speciale actie-Rolls verwijst naar ver verleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.