Het beste bij Rolls Royce nog beter; de Zenith Collection!

RR Zenith Collection Px187MzIzMTAzMy0xLTE2MTkzOTA5MzQ=Vanaf de oprichting 112 jaar gelden heeft Rolls-Royce Motor Cars altijd gestreefd naar het verleggen van de standaard voor de meest exclusieve en luxe zaken die er bestaan. Zoals op 1 januari 2003, toen het eerste exemplaar van de zevende generatie Phantom in het nieuwe Huis van Rolls-Royce in Goodwood, Verenigd Koninkrijk aan zijn nieuwe eigenaar werd overhandigd. Iedereen was het erover eens: Rolls-Royce had haar naam als beste auto ter wereld weer een nieuw, rotsvast fundament gegeven.
Vier jaar later volgde Phantom Drophead Coupé, een compromisloze cabriolet, en in 2008 verscheen Phantom Coupé, nu al een van de meest legendarische Grand Tourers ooit die de weg plaveide voor Wraith, een ‘gentlemen’s Gran Turismo’. De nieuwste Rolls-Royce is Dawn uit 2016, waarmee Rolls-Royce aan de vooravond staat van een nieuw tijdperk, gekenmerkt door een volledig nieuw aluminium spaceframe voor alle toekomstige modellen en de aankondiging van de achtste generatie Phantom limousine.

RR Zenith dashDe Phantom Zenith Collection, bestaande uit vijftig van de allerlaatste Rolls-Royce’s Phantom Drophead Coupé en Phantom Coupé die er gebouwd zullen worden hebben alles in zich om echte collectoritems te worden in de mooiste (auto)verzamelingen ter wereld. Elk detail van de auto’s is door het Bespoke ontwerpteam opnieuw overwogen. In de kofferruimte bijvoorbeeld bevindt zich een champagnekoeler met ruimte voor twee flessen en acht glazen. De achterpassagiers worden bovendien omringd door het fijnste, met zachte kussens opgevulde leder. De mooiste en meest exclusieve materialen kenmerken in- en exterieur. In de middenconsole krijgt bovendien een bijzonder, uniek voorwerp een prominente plaats: wanneer de Phantom Zenith Collection-eigenaar de lade opent, vindt hij een doosje van gepolijst aluminium met het unieke nummer van zijn auto erin gegraveerd. In het bijzondere doosje zit een stukje automobiele historie: een authentiek deel van de Phantom Assembly Line uit het Home of Rolls-Royce in Goodwood. Een verwijzing naar de exacte locatie en functie van het stukje assemblagelijn ontbreekt natuurlijk niet.

RR Zenith 7e63c49f-4ce1-4421-8c3c-3217c8d5eec7Als bijzonder gewaardeerde markt voor Rolls-Royce ziet importeur/dealer CITO Motors in Eindhoven de belangstelling voor het merk in Nederland de afgelopen jaren toenemen.

Alle vijftig Phantom Drophead Coupé en Phantom Coupé Zenith Collections zijn inmiddels vergeven en ook de productie van Phantom limousine loopt dit jaar ten einde. De orderboeken zullen spoedig gesloten worden, dus wie nog een van de meest legendarische automobielen uit de recente geschiedenis wil bemachtigen, al dan niet geheel naar eigen wens opgebouwd door de specialisten van Rolls-Royce Bespoke, moet niet te lang wachten.

Lees ook:Exclusief picknicken met Rolls Royce
Lees ook:Rolls Royce op weg naar nieuwe toekomst…
Lees ook:Rolls Royce stopt met 7e generatie Phantom…
Lees ook:Baby Rolls Royce gaat er komen
Lees ook:Rolls Royce in Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.