Porsche 911 blijft populairste tweedehands sportwagen…

Het is een jongensdroom van veel Nederlanders: een grommende, glimmende sportauto bezitten en shinen op de weg. Het merk Porsche staat met stip op één en de Porsche 911 of Audi TT zijn de meeste populaire modellen. AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, is in de cijfers over sportauto’s gedoken. Dit zijn de meest gewilde tweedehands sportautomerken:
1. Porsche
2. Audi
3. Ferrari
4. Mercedes-Benz
5. Chevrolet

Gemiddeld kost een tweedehands sportauto 47.849 euro en dat maakt deze auto gemiddeld 8 procent duurder dan in dezelfde periode vorig jaar. Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24.nl: “Een mooie sportauto mag dan ook iets kosten. Ons aanbod is zeer groot en het afgelopen jaar is het aantal aangeboden tweedehands sportauto’s zelfs met 3 procent gestegen.”

De Porsche 911 is het meest gewilde model in Nederland en ook het aantal zoekopdrachten naar de Audi TT ligt hoog. Opvallend is dat er twee Porsches in de lijst voorkomen; de Porsche 911 en de Porsche Boxter. “Porsche is een zeer degelijk en betrouwbaar Duits automerk, waardoor deze onder de sportautoliefhebbers al jaren zeer gewild is. Dat zien we ook terug in het aantal zoekopdrachten; dit jaar zijn er al ruim 4 miljoen Porsches online bekeken”, aldus Vugts. Hieronder staat een overzicht van de populairste sportmodellen in Nederland met het opvallende detail dat deze allen van Duitse makelij zijn:
1. Porsche 911*
2. Audi TT
3. Porsche Boxter
4. BMW Z-serie
5. Mercedes-Benz SL-serie
*Deze Porsche 911 staat voor 345.000 euro te koop op AutoScout24.nl

De Nederlandse sportautorijder houdt van behoudende kleuren; zo zijn grijs en zwart het meest gewild op AutoScout24.nl. Ook de kleuren van de Nederlandse vlag – rood, wit en blauw – worden veel gezocht door sportautoliefhebbers. Hieronder staat de top vijf populairste tweedehands sportautokleuren:
1. Zwart
2. Grijs
3. Blauw
4. Wit
5. Rood

Wie op zoek is naar een opvallende, maar niet al te dure sportauto, kan zijn slag op AutoScout24 slaan met de Chevrolet Camaro. Dit is de goedkoopste tweedehands sportauto en deze kost 1.200 euro. Een vuurrode Ferrari Enzo van twee miljoen euro is de duurste tweedehands sportauto op AutoScout24.nl (zie afbeelding).

Lees ook:Steeds meer kopers gaan voor tweedehands!
Lees ook:Vuurrood is meest populaire Ferrari-kleur….
Lees ook:Cabrio’s weer enorm in trek….maar wel tweedehands!
Lees ook:Tweedehands kopers willen vooral compacte modellen…
Lees ook:Nederlandse autokoper zoekt duurdere occasions…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.