Steeds meer kopers gaan voor tweedehands!

Wie het afgelopen kwartaal op zoek was naar een auto, zocht zeer waarschijnlijk een occasion. Nederlanders hebben het afgelopen kwartaal massaal meer gezocht naar tweedehandsauto’s, zo blijkt uit cijfers van AutoScout24. Terwijl de vraag met 48 procent toenam, steeg het aanbod met 20 procent. De grotere vraag naar tweedehandsauto’s zorgde ook voor een prijsstijging van 8 procent. Dat blijkt uit de Marktmonitor van Q2 van AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland. Ook zijn zij in de data gedoken voor de meest populaire modellen per segment.

De vraag naar sportauto’s is met 49 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, terwijl er slechts 5 procent meer sportauto’s te koop werden aangeboden. De gemiddelde prijs voor een sportauto op AutoScout24 is €46.716 en dat is een vijfde duurder dan een jaar geleden. Dit is de top vijf meest gewilde sportauto’s:
1. Porsche 911 (zie foto)
2. Audi TT
3. Porsche Boxter
4. Mercedes-Benz SL-serie
5. BMW Z-serie

De kleine auto, zoals een Volkswagen Polo (1), Opel Corsa (2), Seat Ibiza (3), Renault Clio (4) of Ford Fiesta (5), zijn van alle segmenten het minst in prijs gestegen, namelijk maar met één procent. Een kleine occasion wordt gemiddeld voor €8.909 aangeboden op AutoScout24. Het aanbod is met 16 procent gestegen, terwijl de vraag meer dan verdubbeld is (+128%).

Op zoek naar een midden- of hogere klasse occasion? Daarvoor betaalt een koper gemiddeld respectievelijk €16.169 en €21.381. De BMW 3- en 5-serie zijn de meest geliefde modellen, gevolgd door de Audi A4 en A6. Er is 70 procent meer gezocht naar luxe occasions en ook in de aanbodontwikkeling is een toename van 14 procent te zien. Gemiddeld wordt er €37.342 gevraagd voor een luxe occasion; een stijging van 4 procent. Onderstaand de veelgevraagde luxe auto’s:

1. Mercedes-Benz S-serie
2. BMW 7-serie
3. Audi A8 (zie foto)
4. BMW 6-serie
5. Mercedes-Benz CLK-serie

Het aantal aangeboden MPV’s is gestegen naar 14.719 (+12%) en de gemiddelde prijs is van €12.431 naar €13.132 gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar; een stijging van 6 procent. Dit is de top 5 meest gewilde modellen:

1. Volkswagen Touran
2. Opel Zafira
3. Mercedes-Benz B-serie
4. Renault Scenic
5. Renault Espace

Zin om off-road te crossen met een grote SUV-wagen? Dan kiezen de meeste Nederlanders voor een BMW X5 (zie foto), Porsche Cayenne of Volvo XC90. Het aanbod in dit segment is met een vijfde (19%) gestegen en ook de vraag is toegenomen (82%). Er is in het tweede kwartaal maar liefst 9.970.947 keer gezocht naar een SUV. De gemiddelde prijs in dit segment ligt rond de €27.000 en dat is een prijsstijging van 8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Lees ook:Nederlandse autokoper zoekt duurdere occasions…
Lees ook:Tweedehands kopers willen vooral compacte modellen…
Lees ook:Porsche 911 blijft populairste tweedehands sportwagen…
Lees ook:Occasionmarkt blijkt goudmijn….
Lees ook:Smartphone speelt grote rol bij aanbieden occasions…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.