Tweedehands kopers willen vooral compacte modellen…

Occasions blijven populair in Nederland en vooral de compacte tweedehandsauto’s zijn in trek. De afgelopen maand was een toename te zien in het zoekvolume van 14 procent, wat heeft gezorgd voor een prijsstijging van een half procent naar 9.059 euro. De populairste occasion in dit segment is de Volkswagen Polo. Dit blijkt uit de Marktmonitor* van AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland.

De afgelopen maand zijn er ruim 18 miljoen auto’s bekeken op AutoScout24.nl en stonden er gemiddeld 260.000 occasions te koop. De gemiddelde prijs van een occasion is in september met 0.9 procent gestegen naar 14.680 euro. Dat is bijna 1.560 euro meer dan de gemiddelde prijs in september vorig jaar.

Welke occasions waren in september in trek? De Volkswagen Golf is al jaren de favoriete nummer één van de meest populaire occasions, zo ook op dit moment. Wat opvalt, is dat negen van de tien meest gezochte occasions van Duitse makelij zijn:
1. Volkswagen Golf
2. Volkswagen Polo
3. Audi A3
4. Audi A4
5. BMW 3-serie
6. Opel Astra
7. Opel Corsa
8. Audi A6
9. Ford Focus
10. Renault Mégane

Ondanks dat MPV’s en SUV’s over het algemeen minder zuinige auto’s zijn, valt op dat deze sterk in populariteit zijn gestegen. Zo is er maar liefst 18 procent meer naar MPV’s gezocht op AutoScout24. Het aanbod is de afgelopen maand met 6 procent toegenomen, waardoor de prijs met een half procent is gedaald naar gemiddeld 13.225 euro. Ook bij SUV’s is zowel een aanbod (7%) als populariteitsstijging (5%) te zien, welke ook in dit segment heeft geleid tot een kleine prijsdaling van een half procent.

Lees ook:Steeds meer kopers gaan voor tweedehands!
Lees ook:Nederlandse autokoper zoekt duurdere occasions…
Lees ook:Occasionmarkt blijkt goudmijn….
Lees ook:AutoScout laat auto’s iconisch worden…
Lees ook:Porsche 911 blijft populairste tweedehands sportwagen…

2 reacties op “Tweedehands kopers willen vooral compacte modellen…

 1. Rob

  Ik blijf het toch frappant vinden dat de populariteit in minder zuinige auto’s nog steeds groeit

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Dat zal toch ook zeker zitten in het feit dat er een SUV-trend gaande is die ertoe leidt dat die wagens tweedehands ook best interessant zijn voor veel mensen. Het verbruiksbesef is nog niet helemaal doorgedrongen…:)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.