Jaguar en LandRover draaiden een goed 2016…

Jaguar Land Rover heeft in 2016 een recordaantal auto’s verkocht. De verkoop steeg naar 583.313 voertuigen, een toename van 20 procent ten opzichte van 2015. Het is voor het zevende jaar op rij dat Jaguar Land Rover verkoopgroei realiseert.

Jaguar Land Rover verkocht wereldwijd vooral in december vorig jaar aanzienlijk meer auto’s. De verkoopteller eindigde die maand op 55.375 exemplaren: een toename van 12 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2015. In China steeg de verkoop in december 2016 met maar liefst 36 procent: de sterkste maandprestatie ooit. In Europa, het grootste afzetgebied van Jaguar Land Rover, steeg de verkoop met 26 procent naar 138.695 exemplaren. In alle andere regio’s groeide de afzet eveneens: in China met 31 procent en in Noord-Amerika met 25 procent. In het Verenigd Koninkrijk, het thuisland van Jaguar Land Rover, steeg de verkoop met 17 procent naar een 117.571 voertuigen. Goed voor een nieuw record.

In Nederland realiseerde Jaguar Land Rover in 2016 met een dalende totaalmarkt van ruim -14% toch een groei van 10 procent met een aantal van 2,964 voertuigen. De groei komt met name van Jaguar waar de Jaguar XE en de nieuwe Jaguar F-PACE sterk presteerden. Land Rover bleef ondanks de dalende totaalmarkt mooi stabiel ten opzichte van vorig jaar.

De verkoop van Jaguar steeg wereldwijd afgelopen jaar uitzonderlijk sterk met 77 procent naar 148.730 voertuigen, een nieuw record. Deze immense groei is vooral bereikt door het succes van de F-PACE, XE en XF. Alleen al van de F-PACE verkocht Jaguar vorig jaar wereldwijd 45.973 exemplaren. Jaguar was in 2016 zelfs het snelst groeiende premiummerk in de Verenigde Staten.

Lees ook:Meer omzet en winst bij LandRover/Jaguar
Lees ook:Jaguar Land Rover had een goede september…
Lees ook:Goed half jaar voor Jaguar-LandRover
Lees ook:Jaguar LandRover tevreden…
Lees ook:Jaguar F-Pace voor Manchester-United…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.