KIA blijkt sterk merk…

KIA Merktsterkte logoKia heeft een overtuigende score behaald in de gerenommeerde ‘Best Global Brands’-ranglijst, gepubliceerd door het toonaangevende merkenadviesbureau Interbrand. De lijst is ‘s werelds belangrijkste graadmeter voor merkwaarde en biedt een overzicht van de 100 belangrijkste merken ter wereld. Kia behaalt met een waardering van 6,326 miljard dollar de 69ste plaats en stijgt daarmee 5 plaatsen ten opzichte van 2015.

Uit de statistieken van Interbrand blijkt dat Kia een van de snelst groeiende automerken ter wereld is. Van alle in de lijst opgenomen automerken is Kia de derde grootste stijger wat betreft merkwaarde. Interbrand prijst Kia vanwege de aanhoudende kwaliteitsverbeteringen, trouwe klantenkring, sterke modeldesigns en technologische ontwikkelingen, waaronder een miljardeninvestering in hulpsystemen voor autonoom rijden onder de noemer DRIVE WiSE.

1-Kia-ceedMerkenadviesbureau Interbrand stelt elk jaar de Best Global Brands-ranglijst samen met de 100 meest belangrijke merken wereldwijd. Interbrand stelt de lijst samen op basis van een internationaal erkende methodiek (ISO-gecertificeerd), waarbij een analyse wordt gemaakt van de drie kernaspecten die de waarde van een merk bepalen: de financiële prestaties van de producten of diensten van een merk, de rol van het merk bij aankoopbeslissingen van de doelgroep en de kracht van het merk ten opzichte van zijn concurrenten gemeten over tien factoren van merkkracht.

Lees ook:Toyota blijft meest waardevolle automerk…
Lees ook:Hyundai steeds meer gewaardeerd als merk…
Lees ook:Nissan mag zich als groen merk profileren
Lees ook:Toyota’s groene imago
Lees ook:Mercedes-Benz blijkt aardig waardevast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.