Transporteur beloont chauffeurs…

verploegenAls drie van je chauffeurs samen 100 jaar in dienst zijn, in die tijd een afstand hebben afgelegd van 13 keer op en neer naar de maan én de laatste 10 jaar volkomen schadevrij gereden hebben, dan moet je daar iets mee doen. Dat vonden althans Henri en Erwin Verploegen van het gelijknamige transportbedrijf H.M. Verploegen uit Wijchen. Dus bestelden ze twee van hun zes nieuwe Scania trekkers als R520 6×2 met de machtige V8-motor én in full specs.

Jan Peperkamp werkt al sinds mensenheugenis bij H.M. Verploegen en is ondanks zijn 75 jaren nog steeds elke dag op het bedrijf aanwezig. Zijn zoon Ronald en collega Jos de Lorijn rijden ook al jaren voor Verploegen. En dat zelfs de laatste 10 jaar helemaal schadevrij. “In die tijd hebben ze het bedrijf heel veel gebracht,” aldus directeur Erwin Verploegen. “Want als je je truck na iets meer dan tien jaar met 1,2 miljoen kilometer op de klok weer inlevert zonder dat er ooit iets vervangen hoefde te worden, draag je meer dan goed bij aan het bedrijfsresultaat. Wij vonden dat een beloning waard.”

Die kans deed zich voor toen Verploegen dit jaar zes nieuwe Scania’s R450 Toplines wilde kopen. Dat besluit was het resultaat van de goede ervaringen met vier identieke voertuigen die een jaar eerder werden aangeschaft.

Maar zuinig of niet, Erwin en Henri hadden het gevoel dat er voor topchauffeurs maar één manier was om ze echt te belonen. “Dus moest het er van komen”, vertelt Erwin. “We lieten twee van de zes 450-ers omzetten naar 520 pk met de V8 motor. “En toen we dan toch met Wim Nillesen van Scania Nijmegen om tafel zaten, hebben we, behalve alle zakelijke extra’s die de veiligheid en het brandstofverbruik ten goede komen, bijvoorbeeld Active Prediction en een vrijloopretarder, voor de chauffeurs gewoon het hele boekje aangevinkt.”(RAI)

Lees ook:Nissan-dealer voor het hoge Noorden…
Lees ook:Hardenberg 2016 was groot succes….
Lees ook:Nog een kans op Transport Evenement Gorinchem! Vandaag!
Lees ook:MAN levert drie trucks aan CWS Nederland…
Lees ook:Tiel heeft nu ook een Mazdadealer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.