MINI – ook populair als occasion!

Mini - 5-door 201405-P90151656-thumb-origMINI is uitgeroepen tot het populairste automerk op de occasionmarkt en heeft daarvoor de ‘Occasion van het Jaar 2016’-award gekregen. De prijs werd op 21 april jl. uitgereikt tijdens het evenement Driving Business Remarketing, een initiatief van Automobiel Management.

Mini Highgate1Naast de prestigieuze prijzen Zakenauto en Bestelauto van het Jaar, reikte Automobiel Management voor het eerst een prijs uit aan de Occasion van het Jaar. Op basis van cijfers van VWE, Marktplaats, Macadam en BCA is onder andere gekeken naar het marktaandeel, verkopen, advertenties, restwaarde en het aantal keren dat een auto van een merk is bekeken. Aan de hand van negen criteria stelde diverse experts uit de remarketingwereld een lijst met 25 genomineerden samen. MINI is daarbij het populairste automerk. De prijs vormt volgens de jury ook een uitstekende afspiegeling van de marktverhoudingen. “MINI laat zien dat een tijdloos model met een goede reputatie een grote schare belangstellenden trekt”, beargumenteert Peter Brouwer, hoofdredacteur van Automobiel Management, de overwinning van MINI. “De cijfers laten zien hoezeer het merk in trek is. Daarnaast leunt het merk op een uitstekend en betrouwbaar dealernetwerk, wat MINI tot de winnaar maakt van de verkiezing Occasion van het Jaar 2016.”

De 26 officiële MINI dealers bieden onder het label MINI Next een uitgebreid aanbod occasions aan. Het MINI NEXT label heeft vele voordelen, zoals een
360°-keuring (controle van alle slijtageonderdelen zoals remmen, banden etc.) en een goed gedocumenteerd serviceverleden. Naast het aanbod bij de dealers, kan op de reeds gelanceerde, vernieuwde website MINI.nl eenvoudig gezocht worden naar een gebruikte MINI met het garantielabel MINI NEXT. Deze occasions krijgen twee jaar garantie zonder kilometerbeperking.

Lees ook:Tweedehands kopers willen vooral compacte modellen…
Lees ook:Stille Swift – Occasion van het jaar…
Lees ook:Nederlandse autokoper zoekt duurdere occasions…
Lees ook:Opel komt met nieuwe occasions-site…
Lees ook:Gaspedaal neemt geen gas terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.