Subaru op weg naar de Noordkaap

Subaru NoordkaapNa het succes van afgelopen twee jaar ondersteunt Subaru Benelux wederom de Noordkaap Challenge, een 6.000 kilometer lange tocht onder winterse omstandigheden voor het goede doel van Serious Request. Dit jaar verschijnen er maar liefst zes Subaru’s aan de start. Drie voor de organisatie en een BN’ers-team van 3FM Serious Request, de andere drie Subaru’s zijn gekozen door deelnemers als hun ultieme challenge auto, ongetwijfeld vanwege de betrouwbare boxermotoren en standaard Symmetrical All Wheel Drive.

De Noordkaap Challenge wordt voor de vijfde keer gereden en voert bijna 100 deelnemers in een veertien dagen en 6.000 kilometer lange tocht van het mediapark in Hilversum via de Noordkaap naar Heerlen in Limburg waar 3FM’s Glazen Huis staat. Dat de finish samenvalt met de actie van 3FM is niet geheel toevallig: tijdens de tocht moeten deelnemers opdrachten uitvoeren waarmee geld kan worden verdiend voor de Stille Ramp van Serious Request 3FM. Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren die leven onder de zeer extreme en moeilijke omstandigheden en weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling.

Subaru Noordkaap DakkofferDe 100 deelnemers, verdeeld over 45 auto’s gaan niet alleen de strijd aan met de elementen, zij zullen onderweg tal van opdrachten moeten uitvoeren om geld in te zamelen. De Subaru’s van de crew auto’s zijn voorzien van door kunstenaar Jack beschilderde dakkoffers. Na de rit zullen deze fraaie koffers worden geveild en gaat de opbrengst naar het goede doel. Belangstellenden kunnen zelf ook Serious Request steunen door de teams een opdracht te geven. Vorig jaar werd bijvoorbeeld gevraagd om met een Subaru naar de top van een skipiste te rijden. De opdrachten stromen gedurende de rit binnen bij de teams en zijn online te zien. De Noordkaap-challenge wordt verreden van 9 tot 21 december en is te volgen via de website van de Noordkaap Challenge en natuurlijk via de Facebook-pagina van Subaru Nederland.

Lees ook:Rallyrijders op weg naar het hoge noorden…
Lees ook:Rally richting noordkaap
Lees ook:Subaru geeft grotere SUV een naam…Ascent!
Lees ook:Ford team wint loodzware rally
Lees ook:Subaru komt in Geneve met de nieuwe XV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.