Rally richting noordkaap

Noordkaap 291113JE6677Onlangs prepareerden dertig avonturiers hun auto voor de FBTO Noordkaap Challenge. Dit is een winterrally waarin de deelnemers binnen 12 dagen ruim 7.000 kilometer afleggen naar het noordelijkste punt van Noorwegen. Onderweg worden opdrachten uitgevoerd waarmee de deelnemers zoveel mogelijk geld ophalen voor Serious Request 2013. Victoria Koblenko is één van de deelnemers.

De deelnemers verzamelden zich vandaag bij het Noorderlicht op het NDSM-terrein in Amsterdam voor de briefing. Hierna maakten zij de auto’s klaar voor het extreme weer tijdens de reis. Op vrijdag 6 december geeft Giel Beelen bij de 3FM-studio in Hilversum het startschot voor de derde challenge. Dennie Joosten, één van de deelnemers: ‘Ik heb onwijs veel zin om samen met dit team mannen en vrouwen de tocht naar de Noordkaap te maken om geld in te zamelen voor Serious Request. Maar eerlijk is eerlijk: het wordt best pittig en zeker ook ijskoud.’

Van 6 tot en met 12 december 2013 rijden 15 auto’s met [aantal] deelnemers de loodzware tocht van Nederland naar het noordelijkste punt van Noorwegen: de Noordkaap. Het startschot voor de rally wordt op vrijdag 6 december gegeven door Giel Beelen. Onderweg krijgen de deelnemers diverse opdrachten om donaties te werven voor Serious Request. Van een duik in een ijsmeer, het regelen van een kerstboom tot het bezoeken van een sauna bij een local.

Lees ook:Rallyrijders op weg naar het hoge noorden…
Lees ook:Subaru op weg naar de Noordkaap
Lees ook:Ford team wint loodzware rally
Lees ook:Volkswagen Touareg – voor recordrit onderweg…
Lees ook:Wijnands in Bunschoten steunt Serious Request

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.