Tata Zica; niet voor ons bestemd!

Het merk Tata is voor ons nog steeds een onbekende grootheid. Ook al was het hier wel een paar jaar lang te koop. Maar in India, het thuisland van Tata, gaan de ontwikkelingen ook snel en de markt is er best groot. Dus komt Tata nu met een hele rits modellen die er niet alleen leuk uitzien maar ook nog eens van redelijke kwaliteit zijn. Toch zoekt men de Europese markt nog niet op. Dat kost te veel geld en ook investeringen die de prijs per auto te veel zouden opdrijven. Maar voor de lokale markt is de nieuwe Zica zeker een leuk ding. Gebouwd op het platform van de wat oudere Indica en uitgerust met behoorlijk presterende 1.0 of 1.2 liter grote motoren (64/80PK) die zijn gekoppeld aan een keurige vijfbak moet deze compacte Tata nieuwe kopers weten te werven. In dit segment wordt in de markt daar veel verkocht. Spelers als Hyundai met de I10 of Suzuki met de (lokaal gebouwde) Celerio zijn de grote concurrenten. De Zica komt begin volgend jaar in de verkoop en de verwachtingen zijn hoog gespannen. De vlot ogende Indiase compact krijgt o.a. vijf deuren, ABS, elektrische ramen, airbags, gedeelde rugleuning achter, een stuurwiel met allerlei bedieningsorganen en een dashboard in twee kleuren. Dat alles is voor een Indiase automobilist pure luxe. Dat de prijs dan ook nog lekker laag is telt zeker mee. Wie weet duikt de Zica ook nog wel eens ergens op tijdens een autobeurs, maar vooralsnog zijn er geen plannen voor export naar het westen. (AMuS)

Lees ook:Tata zit in haar maag met de Zika
Lees ook:Weer compacte modellen bij Tata
Lees ook:Tata Nano uit de gratie
Lees ook:Voorlopig geen Nano-productie bij Tata
Lees ook:Wat wil VW van Suzuki?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.