Voorlopig geen Nano-productie bij Tata

 

Juist deze maand zouden de eerste exemplaren van de goedkoopste auto ter wereld, de Indiase Tata Nano, van de band hebben moeten lopen. Maar door onverwachte problemen rond de fabriek van de kleine auto, moet Tata in feite opnieuw beginnen met haar voorbereidingen….

 

De Indiase autobouwer Tata heeft zich verslikt in de productie van de kleine Nano. Dat moest de goedkoopste auto ter wereld worden en het kleine rijdende eitje werd enige tijd geleden geïntroduceerd. Maar nu blijkt dat de fabricage van de kleine auto sterk vertraagd zal gaan plaatsvinden en niet media deze maand zoals gepland. Oorzaak is dat de voorbestemde fabriek in Singur door hevige protesten door boeren vermoedelijk niet in deze faciliteit zal plaatsvinden. Er zijn zulke veiligheidsrisico’s ontstaan dat Tata niet kan werken zonder consequente politiebescherming aan de poorten van de fabriek. Het grote concern heeft intussen ruim 230 miljoen Euro geïnvesteerd in deze faciliteit en naar het zich laat aanzien moet deze investering als verloren worden beschouwd. Dat is dan ook een grote strop voor toeleveranciers van onderdelen voor de Nano, die zich op en rond het fabrieksterrein hebben gevestigd en nu ook hun investeringen gevaar zien lopen. De protesten van de boeren komen voort uit het feit dat deze mensen meer geld willen zien voor de onteigende grond en dat Tata niet bereid is meer compensatie te betalen. Dit wil de fabrikant niet omdat daarmee de prijs van de Nano, die vanaf € 1.550,- moet worden verkocht, flink omhoog zou moeten. Tata zou normaal gesproken al in september zijn begonnen met alle voorbereidende werkzaamheden om de band in oktober op te kunnen starten. Men loopt door de nu genomen beslissing fikse vertragingen op en moet in feite opnieuw beginnen.

Lees ook:Tata Nano uit de gratie
Lees ook:Tata Nano op crashbestendigheid getest
Lees ook:Tata Motors maakt recordwinst…
Lees ook:Tata Nano – test
Lees ook:Weer compacte modellen bij Tata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.