Hyundai tevreden over 1e halfjaar…

01-hyundai-i20-coupeHyundai Motor Netherlands is als nieuwe importeur van Hyundai in Nederland naar eigen verklaring voortvarend van start gegaan. Na een voorzichtige start in de maanden januari en februari realiseerde HMNL (Hyundai Motor Netherlands) in de laatste vier maanden van 2015 louter plussen. Dat blijkt uit de verkoopcijfers die de autofabrikant vandaag presenteert.

De toekomst van Hyundai in Nederland ziet er volgens de Koreanen rooskleurig uit. De Hyundai i10 is door diverse autobladen uitgeroepen tot Stadsauto van het Jaar. De vorig jaar geïntroduceerde i20 is zeer succesvol. Hyundai heeft gunstig geprijsde auto’s als de i30, de i40 en de ix20 vernieuwd, waardoor deze modellen in de zo belangrijke bijtellingscategorie van 20 % vallen. De belangrijkste troef van Hyundai in 2015 is de compleet nieuwe Tucson. Deze fraaie SUV staat vanaf 1 september in de showroom bij de dealers.

Hyundai i20 - 2015 - achterBas Wibier, Managing Director a.i. van Hyundai Motor Netherlands, spreekt samen met de fabrikant van een terugkeer naar de top 10. ‘Daar hoort Hyundai thuis. We hebben het complete gamma van Hyundai in Nederland geherstructureerd. Deze herpositionering is gepaard gegaan met grote investeringen. Daarnaast heeft Hyundai diverse nieuwe of vernieuwde modellen geïntroduceerd. We verwachten de komende maanden hiervan extra te profiteren. In vergelijking met de afgelopen jaren, die werden beheerst door de economische crisis, verwachten we in 2015 met Hyundai gunstige resultaten te schrijven. Het vertrouwen bij de Hyundai-importeur en bij de Hyundai-dealers is groot, ook mede dankzij de investering van Hyundai Motor Netherlands.’

Na een aarzelende start in 2015 heeft Hyundai Motor Netherlands in de maanden maart, april, mei en juni naar eigen berekening louter plussen gescoord. Hyundai heeft in het eerste halfjaar van 2015 5.696 eenheden geregistreerd tegen 5.455 vorig jaar: een verschil van 4,55 %.

Lees ook:Hyundai duikt in financieringen
Lees ook:Nieuwe basismotor voor Hyundai i30
Lees ook:Kwaad weg bij Hyundai
Lees ook:Ook KIA is tevreden over twee maanden 2016
Lees ook:Gratis winterbanden bij Hyundai i10 of i20!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.