Exclusieve McLaren 675 krijgt een prijs!

McLaren 675-1Louwman Exclusive heeft als enige officiële vertegenwoordiger van McLaren in Nederland, de prijs bekend gemaakt van de vorige week op de autotentoonstelling van Genève gepresenteerde McLaren 675LT: de auto is leverbaar vanaf 387.750 euro (incl. btw/bpm). De Nederlandse McLaren-vestiging heeft inmiddels al zes orders mogen noteren van de in een gelimiteerde oplage van 500 stuks geproduceerde 675LT.

Standaard heeft elke McLaren 675LT, waarbij LT staat voor ‘Longtail’, indrukwekkende prestaties. De acceleratie van 0 tot 200 kilometer per uur bijvoorbeeld kost slechts 7,9 seconden en de topsnelheid is 330 km/u. De pk-gewichtsverhouding van de 675LT bedraagt 549 pk per 1.000 kilo. Niet alleen de prestaties zijn indrukwekkend, dat zijn ook de mogelijkheden om de auto te personaliseren. McLaren biedt een groot aantal opties en optiepakketten voor de 675 pk sterke supercar. Er zijn upgrades voor interieur en exterieur mogelijk alsook speciale voorzieningen voor het rijden op een circuit.

McLaren 675-2De toch vaak wat bemiddelde koper van een McLaren 675LT heeft keuze uit drie optiepakketten. Om het uiterlijk van de auto te verfraaien is er het Carbon Exterior Upgrade Pack (9.500 euro), waarbij diverse carrosseriedelen van de auto uitgevoerd worden in zichtbaar koolstofvezel. Het Club Sport Pack (6.130 euro) is vooral bedoeld voor het rijden op het circuit: de 675LT is met deze optie voorzien van een titanium rolkooi, vierpuntsgordels en een brandblusser. Tot slot is er het Chris Goodwin Pack (26.810 euro): dit bevat zowel het Carbon Exterior Upgrade Pack als het Clubsport Pack, aangevuld met accessoires zoals McLaren oranje remklauwen, ultra-lichtgewicht wielen in Stealth-design en een zwart/oranje alcantara interieurafwerking.

Kiezen voor losse opties is uiteraard ook mogelijk. Er staan bijvoorbeeld diverse exclusieve lakkleuren op de lijst, waarbij het ook mogelijk is in overleg met MSO (McLaren Special Operations) een kleur uit de rijke historie van het merk te kiezen.
Op het gebied van entertainment is er een upgrade van het audiosysteem mogelijk. Voor 3.800 euro wordt de 675LT voorzien van een 10-speaker Meridian hifi-systeem.
Wie zijn eigen prestaties en die van de McLaren 675LT wil analyseren, gebruikt de standaard aanwezige McLaren Track Telemetry-app. Optioneel is dit systeem uit te breiden met drie camera’s (4.090 euro): een in de voorbumper, een in de achterbumper en een in het dak van de cabine. Het beeldmateriaal is via de app te downloaden.

Met de komst van de meer op het circuitgebruik afgestemde 675LT krijgt de Super Series steeds meer vorm. De McLaren 650S, leverbaar als Coupe en Spider, zijn de overige modellen in de McLaren Super Series. De 650S combineert op unieke wijze de prestaties en mogelijkheden van een sportauto met het gemak van dagelijks gebruik. De jarenlange ervaring van McLaren in de Formule 1 staat daarbij garant voor ongeëvenaarde kwaliteiten als rijdersauto en een uniek, op prestaties gericht design. Het derde model in de Super Series, de 625C, is specifiek voor de Aziatische markt ontwikkeld en komt dus niet naar Europa.

Lees ook:McLaren geeft naam aan nieuw model…
Lees ook:McLaren werkt aan nieuwe Super Series…
Lees ook:McLaren prijst de 570S en 540c
Lees ook:McLaren pakte uit tijdens de IAA
Lees ook:McLaren onthult weer een stukje van nieuwe Supercar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.