McLaren werkt aan nieuwe Super Series…

Voor McLaren Automotive start 2017 met het begin van een nieuw tijdperk: in maart dit jaar wordt op de 87e Internationale Autotentoonstelling van Genève de tweede generatie van de Super Series gepresenteerd. Het is de eerste van 15 nieuwe modellen die het merk aankondigde in het Track22 bedrijfsplan. Voor het eerst vervangt een geheel nieuw model een bestaande modellenlijn van de Britse sportwagen- en supercarfabrikant.

De nieuwe Super Series is gebouwd op basis van een ultralichtgewicht, koolstofvezel structuur. Uiteraard onvoorstelbaar stijf, maar desondanks lichter van gewicht dan de koolstofvezel en metalen cockpitstructuur van de eerste generatie Super Series. Dankzij Monocage II is het leeggewicht van de nieuwe McLaren slechts 1.283 kilo – veel minder dan dat van de concurrenten en zelfs 18 kilo minder dan een McLaren 650S met vergelijkbare specificaties.

De ontwikkeling van Monocage II gaf McLaren de gelegenheid een ruimere instap naar de cabine te creëren, mede door een lagere dorpel. Tevens is er een bestuurderscompartiment met een verbeterd uitzicht rondom ontstaan. De nieuwe chassisstructuur zorgt ook voor een lager zwaartepunt en dat komt de dynamische prestaties van de nieuwe Super Series ten goede. Eigenaren die de koolstofvezel constructie graag aan de buitenwereld willen tonen, kunnen kiezen voor de optie ‘Zichtbare Monocage’, waarbij het materiaal op het binnenste gedeelte van de A-stijl zichtbaar is.

Het allereerste model uit de Super Series was de in 2011 geïntroduceerde McLaren 12C. In 2012 volgde de 12C Spider en in 2014 kwamen de 650S Coupé en 650S Spider. De eerste generatie van de Super Series werd verder aangevuld in 2015 met de in een gelimiteerde oplage gebouwde 675LT Coupé en 675LT Spider. In Nederland was de Super Series al vanaf het begin succesvol en dealer en importeur van McLaren Louwman Exclusive uit Utrecht wist er een groot aantal te verkopen. In de showroom langs de A2 nemen de modellen uit de Super Series prominente plaats in naast de Sports Series en Ultimate Series.

Meer details van de nieuwe, tweede generatie McLaren Super Series zullen in maart bekend gemaakt worden, ook zullen dan foto’s en de prijzen beschikbaar zijn. Wanneer de eerste exemplaren door Louwman Exclusive aan Nederlandse klanten worden afgeleverd is nog niet bekend.

Lees ook:McLaren geeft naam aan nieuw model…
Lees ook:McLaren Sports in serieproductie
Lees ook:McLaren prijst de 570S en 540c
Lees ook:McLaren Super Series – Nog even wachten!
Lees ook:McLaren maakt Pinksteren extra zonnig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.