Alfa’s nieuwe Spider…

Alfa Romeo staat voor sportiviteit, maar ook voor elegantie. En dat vinden we terug in de nieuwe 4C Spider die over enkele dagen zijn premiere beleeft. De auto kreeg van de Italianen een ultralichte carbon monocoque carrosserie en een al even licht aluminium chassis, die beide zorgen voor supercar prestaties. Aangedreven wordt de nieuwe Alfa door een uit eigen kring afkomstige aluminium 1.750 cc viercilinder turbobenzinemotor met dubbele variabele kleptiming gekoppeld aan Alfa TCT (transmissie met dubbele koppeling) automatische transmissie en Alfa DNA voor vier verschillende rijmodi. Ook het uitlaatsysteem is gemaakt van extreem licht Akrapovič met een carbon eindpijp.

De Alfa Romeo 4C Spider is handgebouwd en combineert de twee werelden ‘performance enginering’ van Alfa Romeo met het vakmanschap van Maserati waar de auto zal worden gebouwd. Een erg leuke aanvulling op het Alfa-gamma.

Lees ook:Alfa 4C Spider….kost dat???
Lees ook:Alfa 8C meest iconisch…
Lees ook:Alfa zet heel wat fraais neer in Geneve…
Lees ook:Alfa’s Stelvio SUV, snelste op de Ring!
Lees ook:Alfa Stelvio met nieuwe dieselmotor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.