Alfa 8C meest iconisch…

Massaal heeft het Nederlandse publiek haar stem uitgebracht tijdens de #iconicalfaromeo verkiezing. Maar liefst 2.109 van de in totaal 21.002 stemmen gingen naar de Alfa Romeo 8C Competizione/Spider. De 4C/Spider eindigde als tweede nipt gevolgd door de klassieke Giulia GTA. Alfa Romeo kent een indrukwekkend verleden. In ruim een eeuw geschiedenis zijn veel iconische modellen voortgebracht. Toch gaat een relatief nieuwe Alfa Romeo met de winst aan de haal. De Nederlander ziet de 8C Competizione (Spider) als meest iconische Alfa Romeo aller tijden. Tussen 1 en 23 juni kon er gestemd worden op 50 verschillende Alfa modellen die allemaal een belangrijke bijdrage aan het Italiaanse merk hebben geleverd. Maar liefst 21.002 stemmen zijn uitgebracht, waarvan 2.109 op de Alfa Romeo 8C Competizione/Spider.

Ranking Model Stemmen
1 8C/ 8C Spider 2109
2 4C/ 4C Spider 1451
3 Giulia GTA/GT Am 1242
4 Giulia Sprint GT 1089
5 Giulia 1033
6 Alfa 75 872
7 33 Stradale 860
8 155 DTM 835
9 Spider ’66 826
10 Giulietta 776

8C Competizione/Spider is letterlijk en figuurlijk mooie winnaar, aangezien deze Alfa Romeo het verleden doet herleven op moderne wijze. Het ontwerp van de 8C is overduidelijk ge├»nspireerd op de 33 Stradale uit de jaren ’60. Ook de machtige 450 pk sterke V8 laat geen misverstand bestaand over de sportieve aspiraties, hetgeen het merk Alfa Romeo zo kenmerkt.

Ook nummer twee, de nieuwe 4C (Spider), heeft de historische trekken van de 33 Stradale op vooruitstrevende wijze geherinterpreteerd en grijpt qua concept terug op de merkwaarden van Alfa Romeo: Italiaans design, innovatief, ideale gewichtsverdeling en sportief. Eerdergenoemde 33 Stradale eindigde op de 7e positie.

Lees ook:Alfa zet heel wat fraais neer in Geneve…
Lees ook:Top Gear kiest voor Alfa Romeo als auto van het jaar…
Lees ook:Alfa 4C Spider….kost dat???
Lees ook:Designer Wolfgang Egger verruilt Alfa Romeo voor Audi
Lees ook:Alfa’s nieuwe Spider…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.