Stoere C3-XR bij Citroen

CL-14-133-002Citroën zet haar strategie van internationalisering door en profileert zich steeds meer als een wereldmerk. Eén op 4 verkochte Citroëns is voortaan bestemd voor de Chinese markt, die de kern van deze strategie vormt en waarvoor Citroën deze week in de C42 op de Champs Elysées de nieuwe C3-XR onthult. De nieuwe C3-XR is een compacte SUV die robuustheid, elegantie en dynamisme uitstraalt. De internationalisering van de Fransen heeft de laatste maanden een nieuwe dimensie aangenomen met een groei van de wereldwijde verkoop van +7% in het eerste kwartaal van 2014, een stuk hoger dan de groei van de markt (+4%).

CL-14-133-005China ligt aan de basis van dit offensief en is met meer dan 1 op 4 verkocht exemplaar van Citroën voortaan de grootste markt voor het Franse merk. Ook daar groeit Citroën sneller dan de markt met een stijging van de verkoopcijfers van 19% aan het einde van augustus 2014 tegenover 12% groei van de markt. Deze groei berust op een netwerk van bijna 470 verkooppunten, dat als eerste uit de enquête JD Power 2014 komt wat klantentevredenheid betreft. Ook het succes van producten als de C-Elysée en de C4 L toont aan dat Citroën zich doet gelden door een concreet en modern antwoord te geven op de verwachtingen van deze nieuwe klanten.

CL-14-133-007Het is dan ook geen verrassing dat Citroën een paar dagen terug de C3-XR onthulde, een nieuw model dat in China eind dit jaar geïntroduceerd wordt. Dit nieuwe aanbod belichaamt een volstrekt moderne aanpak van de SUV, met aan de basis de waarden van Citroën: een sterk design, een opmerkelijk comfort en technologische keuzes ten behoeve van het welzijn. Een onthulling op een symbolische plaats, de C42 op de Champs-Elysées, om de 50ste verjaardag te vieren van de diplomatieke relaties tussen Frankrijk en China en om de Franse afkomst van deze SUV te onderstrepen.

CL-14-133-001De C3-XR lijkt erg op de concept car die in april 2014 in Peking werd voorgesteld. Het is een zuiver product van het design centrum van Citroën dat zijn knowhow en zijn creativiteit aangewend heeft om een SUV te ontwerpen met een onmiddellijk herkenbare stijl die robuustheid, elegantie en dynamisme uitstraalt. Het comfort, een onderscheidend element van Citroën, is van het beste niveau dankzij een voorbeeldige binnenruimte, een ruime en gastvrije stuurcabine, en een ophangingscomfort vergelijkbaar met dat van de beste berlines. De Citroën C3-XR is ook voorzien van de nieuwste innovaties voor meer gebruiksgemak dankzij zijn technologische uitrustingen (keyless entry & start, achteruitrijcamera, grip control…) en dankzij zijn connectiviteit via de telematicadiensten van Citroën.

De C3-XR wordt in december ma.s. geïntroduceerd en zal in Wuhan geproduceerd worden. Hij zal vanaf de lancering verkrijgbaar zijn met een THP 160 S&S-motor gekoppeld aan een EAT6-versnellingsbak van de nieuwste generatie.

Lees ook:Citroen lift face van C4
Lees ook:Citroën geeft de prijzen voor de nieuwe C3 AIRCROSS…
Lees ook:Citroen zet Mehari neer op Citromobile
Lees ook:Citroën bouwt speciale website voor C6-rijders
Lees ook:Citroen C5 Duits?

2 reacties op “Stoere C3-XR bij Citroen

  1. Felix

    Zeker een mooie auto ik heb altijd Citroën gereden maar besloten toch keer Kia te gaan proberen. Rijd nu een Pathfinder echt super fijne wagen. Ben nog niet uit welke ik het fijnste vind.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Citroen sloeg een totaal nieuwe weg in naar mijn mening en dat werkt prima. Binnen het PSA kader toch iets onderscheidens maken, knap!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.