Mazda-dealer Rotel stopt er mee – Van Dorst nieuwe dealer in Breda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet nieuws dat Rotel Auto’s in Breda is gestopt met aan Mazda-dealerschap is voor mij geen complete verrassing. Het zeer fraai gezetelde autobedrijf dat al vele decennia lang als autohandelaar en dealer een goede naam opbouwde in de Brabantse omgeving, verloor de strijd tussen kosten en baten bij al jaren beperkte verkopen voor het Japanse merk. Rotel ken ik al wat jaartjes. Slimme mensen, met veel innovatieve acties, altijd actief om auto’s te verkopen, waarbij zij de balans zochten tussen tweedehands en nieuw. Vroeger op een wat bescheiden locatie midden in een woonwijk, ergens begin deze eeuw verhuisd naar een schitterend pand op de autoboulevard waar men naast het al vele jaren gevoerde merk Skoda ook Mazda in huis haalde. Nog maar een paar jaar geleden werd Skoda afgestoten en Mazda behouden, om zo nog meer ruimte te kunnen maken voor de gebruikte handel. Nu is het Mazda-dealerschap ook opgegeven. Overgedaan aan Van Dorst een even bekende naam in het Bredase autolandschap. Rotel zal vermoedelijk nog wel even doorgaan met waar men goed in is; gebruikte handel, onderhoud en reparatie. Ik wens de heren van Tellingen die al die jaren keihard knokten om de zaak succesvol te houden, veel zakelijke succesmomenten. Zeer verdiend!

Lees ook:Nieuwkoop kiest voor Mazda
Lees ook:Het feest kan beginnen; Rotel Auto’s bestaat 25 jaar!
Lees ook:Jubileumfeest bij Rotel van start gegaan..
Lees ook:Mazda Roadshow gaat weer van start
Lees ook:Actie Rotel slaat aan

4 reacties op “Mazda-dealer Rotel stopt er mee – Van Dorst nieuwe dealer in Breda.

  1. Jan Hendrik

    Dit was te verwachten. Al een aantal jaren staat het eigen gewin, boven de klant centraal. Boeven zijn het.

      /   Beantwoorden  / 
  2. mark

    We hebben al vele auto’s bij de heren van Tellingen Mogen kopen en in onderhoud gehad en zijn super tevreden.
    Altijd zeer goed geholpen. Waren erg fijne mensen om mee om te gaan. ik kan me dan ook helemaal niet in de uitspraken van Jan vinden.

    Helaas klopt de berichtgeving niet helemaal. ze zijn echt gestopt en hebben ook geen vakgarage meer. het pand is verkocht aan Renova

      /   Beantwoorden  / 
  3. Leo

    Persoonlijke mening, moet wel. Ik ken het bedrijf ook al een jaartje of 25 intussen en krijg een heel andere indruk. Ook van de vele gesprekken die ik mocht voeren met de klantenkring van de Bredase dealer…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Leo

    Dank Mark. Dat laatste wist ik nog niet. Maar gezien de leeftijd van de ondernemers kan ik me er wel iets bij voorstellen. Tijd om te gaan genieten voor ze.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.