Tachtig jaar Citroen Traction Avant…..

Traction 1Ik herinner me nog goed dat mijn ‘Ome Karel’ er een kocht. Een van de laatste auto’s van dit type, een model 1955, in een fraaie kleur groen. Zag je niet zoveel, vaker waren ze zwart. Ouderwets van lijn en vorm, ook toen al, maar vooruitstrevend in techniek. En naar ik begreep, loeibetrouwbaar! We gingen er vaak mee op stap en dan het liefst lange afstanden. Was het te warm in de auto draaide Karel de voorruit omhoog, kreeg je frisse lucht binnen. Een auto die hij relatief lang bleef berijden. Tot we hem na verhuizing van hem en zijn gezin uit het oog verloren. Wat er met die Citroen Traction Avant is gebeurd weet ik niet, wel dat dit model juist dit jaar zijn tachtigste verjaardag viert. Met een feestje!

Graag maken we de lezer attent op de festiviteiten die hier in Nederland worden gevierd rondom de jarige Citroën Traction Avant, met als uitgaanstip voor u 31 mei en 1 juni:

Traction 6Tijdens het komende Hemelvaartweekend viert de oudste Citroënclub van Nederland (Traction Avant Nederland) haar vijftigjarig bestaan. Dit heuglijke feit zal op spectaculaire wijze in Epe op de Veluwe worden gevierd. Op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) zullen zo’n 170 Tractions vanuit alle delen van Nederland via een knooppuntenroute naar het Golden Tulip Hotel Epe rijden. Op vrijdag 30 mei volgt vervolgens een toeristische rondrit over de Veluwe.

Traction 3Op zaterdag 31 mei wordt op het parkeerterrein van het hotel in Epe een grote manifestatie gehouden; deze dag staat tevens open voor belangstellenden. Onderdeel van deze dag is een Concours d’ Élégance dat ’s middags tussen 14.00 en 16.00 uur zal plaatsvinden. Zo’n 25 auto’s en hun inzittenden worden aan het publiek voorgesteld door spreekstalmeester Wim Oude Weernink, auto-journalist en zelf ook liefhebber van de Citroën-historie. Op zondag 1 juni wordt het evenement in de binnenstad van Zwolle met een Grand Defilé afgesloten. Naar verwachting zullen zo’n 150 Tractions aan deze immense parade deelnemen. U bent van harte welkom! En wie weet ziet u dan ook nog wel die groene T.A. van mijn vroegere Ome Karel…..

Lees ook:Genieten voor Citrofielen…
Lees ook:De auto van mijn oom, Citroen Traction Avant.
Lees ook:Citroen verhuist in Amsterdam
Lees ook:Citromobile komt er weer aan!
Lees ook:Citroen C5 Crosstourer, nu ook in ons land!

2 reacties op “Tachtig jaar Citroen Traction Avant…..

  1. milla

    Ik zou op 1 juni graag naar de grote parrade in zwolle komen kijken maar hoe laat worden de autos daar verwacht en waar in het centrum moet ik zijn?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Hoi Milla, op de website van Citroen zal dit vast te vinden zijn. IK zou daar even kijken….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.