Volvodealers enthousiast over hun merk…

HPIM0219Wederom neemt Volvo Cars Nederland de felbegeerde RODI in ontvangst. Net als in 2007, 2010 en 2012 zijn de Nederlandse Volvodealers het enthousiasts over de relatie met hun importeur. Men beoordeelde Volvo Cars Nederland gemiddeld met een 8,7. Dit bleek uit het jaarlijkse Relatie Onderzoek Dealer-Importeur, kortweg RODI, dat de BOVAG Autodealers uitvoerde.
Een 8,7 scoorde Volvo Cars Nederland dit jaar. Dat cijfer is aanzienlijk hoger dan de 6,3 die dealers in Nederland gemiddeld aan de importeur van hun merk gaven.

Jan van Roosmalen, voorzitter van de Volvo Dealervereniging, is heel tevreden met de uitslag. ‘Dit is een mooie bekroning van een zeer goed Volvo-jaar. Maar belangrijker is om te zien dat we een zeer constante score hebben. Kwaliteit en samenwerking kennen ook in extreem drukke periodes grote schommelingen. Wij laten hiermee zien dat we onder alle omstandigheden een goede relatie realiseren.”

HPIM0215De historie van RODI laat mooie resultaten voor Volvo zien. Ook in 2007, 2010 en 2012 was Volvo Cars Nederland de hoogst gewaardeerde importeur. Vorig jaar scoorde Volvo Cars Nederland een tweede plek. Het zal zeker helpen dat een paar Volvo-modellen aardig scoren in de zakelijke markt en dealers zo hun omzet en winstcijfers redelijk overeind kunnen houden. Maar kennelijk doet Volvo ook een paar zaken erg goed voor haar dealers en dat motiveert zo’n organisatie vaak bovenmatig…

Lees ook:Volvo-dealers meest tevreden…
Lees ook:Volvo-dealers tevreden met hun merk….
Lees ook:Suzuki best scorende merk in Rodi-onderzoek, Lada weggevaagd!
Lees ook:Volvo tevreden over eigen marktaandeel..
Lees ook:Peugeot scoort goed in RODI-onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.