Bijster dynamische Mercedes viert primeur in Detroit.

13C1147_075Met de GLA 45 AMG geeft Mercedes-AMG een dynamisch visitekaartje af in het sterk groeiende segment van de compacte SUV’s. De combinatie van een krachtig en onderscheidend ontwerp met exclusieve details en uitstekende motor- en rijprestaties maakt dit model volgens Mercedes zelf uniek in zijn soort. Op 13 januari a.s. wordt de GLA 45 AMG voor het eerst aan de wereld getoond tijdens de North American

13C1147_028Een absoluut hoogtepunt van de GLA 45 AMG is zijn krachtbron, ’s werelds krachtigste in serie geproduceerde viercilinder turbomotor met een vermogen van 265 kW (360 pk) en 450 Newtonmeter aan koppel. Daartegenover tekent de AMG-krachtbron voor toonaangevende verbruiks- en emissiewaarden. Met een gecombineerd (NEDC) verbruik van 7,5 liter op 100 kilometer, een CO2-emissie van 175 g/km en een uitlaatgasemissie die voldoet aan de EU 6 emissiegrenswaarden bewijst de GLA 45 AMG dat bij Mercedes-AMG maximale prestaties bepaald niet ten koste gaan van duurzaamheid.

13C1147_023Ook op het gebied van rijprestaties doet de GLA 45 AMG de reputatie van AMG alle eer aan. De compacte SUV accelereert in 4,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en noteert een topsnelheid van 250 km/u (elektronisch begrensd). Dankzij de combinatie van standaard AMG 4MATIC vierwielaandrijving en de AMG SPEEDSHIFT DCT 7-traps sporttransmissie blinkt de GLA 45 AMG uit in zowel sportiviteit als efficiency.
‘s Werelds krachtigste in serie geproduceerde viercilinder
Kijkend naar de cijfers maakt de GLA 45 AMG zijn reputatie als ’s werelds krachtigste in serie geproduceerde viercilinder waar. Met een specifiek vermogen van 133 kW (181 pk) per liter staat de high-performance AMG turbomotor op een vergelijkbaar hoog niveau als de krachtigste supersportwagens ter wereld.

De 2.0-liter turbomotor is in de GLA 45 AMG standaard gekoppeld aan de AMG SPEEDSHIFT DCT 7-traps sporttransmissie. Deze versnellingsbak voorziet in drie schakelprogramma’s, een tussengasfunctie afhankelijk van het schakelprogramma en een RACE START functie voor een optimale acceleratie. Tot de sterke punten van deze versnellingsbak met dubbele koppeling behoren gangwisselingen zonder trekkrachtonderbreking, een tailormade elektronische besturing gebaseerd op de AMG SPEEDSHIFT-functies, uitzonderlijk soepele gangwisselingen en een zeer hoog efficiencyniveau.

De GLA 45 AMG wordt standaard geleverd met AMG 4MATIC vierwielaandrijving. Bij de ontwikkeling van dit systeem lag de nadruk vooral op prestaties en dynamiek. Het vierwielaandrijvingsysteem zorgt voor een optimale overdracht van het motorvermogen op het asfalt en garandeert maximale grip, ongeacht de weerscondities. Voor de echte liefhebbers; de nieuwe Mercedes komt over een paar maanden in de showroom van de sterrendealers te staan en dan kunt u wellicht zelf een proefrit maken en offerte vragen….

Lees ook:Mercedes brengt de CLA 45 AMG, vlot type!
Lees ook:AMG-A-Klasse, niet voor watjes!
Lees ook:Dynamische concept bij Mercedes-Benz/AMG
Lees ook:Prijzen voor Mercedes-Benz
Lees ook:Mercedes neemt de boot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.